Stavanger Aftenblad

– Dette tradisjons­rike og kjekke turrennet må fortsette

SINNES: Deltakerne var samstemte etter hvert som de passerte målstreken etter fullført Sesilåmi; de ønsker at det tradisjons­rike arrangemen­tet må eksistere også i årene som kommer. Vel 520 deltakere var påmeldt i år, etter tre år uten renn.

- Svein Hagen

Det ble et realt spurtoppgj­ør om hvem som skulle komme først over målstreken etter vel 52 kilometer fra Valle til Sinnes. Aron Åkre Rysstad fra Valle hadde mest futt i armene og staket fra langløpssp­esialisten og eliteutøve­ren Stian Hoelgaard fra Gjes

Like bak fulgte Einar Kalland-Olsen. Vinnertide­n i årets renn ble 2.30.56.

– Jeg gikk ikke Birkebeine­rrennet i går, derfor hadde jeg nok litt mer overskudd i kroppen enn de to andre som jeg spurtet mot på slutten, forklarer vinneren like etter målgang.

– Det virket rett og slett som om gliden bare ble bedre og bedre for mitt vedkommend­e, og det hadde nok også innvirknin­g på avslutning­en, mener Aron Åkre Rysstad.

Vi ha Sesilåmi videre

Stian Hoelgaard hadde en meget travel helg, lørdag gikk han nemlig Birkebeine­rrennet, før han kom seg til startområd­et på Brokke kvelden før Sesilåmi startet.

– Jeg skal innrømme at jeg merket at Birkebeine­rrennet satt litt i kroppen, og jeg hadde lite saft i muskulatur­en da det drog seg til med spurt her mot mål, sier han.

Både Stian Hoelgaard og Aron Åkre Rysstad var veldig klare på at Sesilåmi er et tradisjons­rikt og viktig turrenn som de ønsker skal fortsette å eksistere i årene som kommer.

– Jeg liker alltid å gå dette rennet, opplevelse­n kan vaere eventyrlig over fjellet, i alle fall på godvaersda­ger. Samtidig er det veldig viktig at det er et stort turrenn også på denne kanten av landet. Dette tradisjons­rike og kjekke turrennet må fortsette, mener Stian Hoelgaard.

– Selv om det var litt tåke, sludd og regn under årets renn, så skal det ikke mer enn et par godvaersår til før deltakelse­n tar seg kraftig opp igjen. Det er en utrolig flott trase å gå fra Brokke og de vel fem milene hit til Sindal. nes, understrek­er Aron Åkre Rysstad.

Kvinneklas­sen ble vunnet av Elin Uppstad fra Valle med tiden 3.05.01. På plassen etter fulgte Åsne Salte Håland fra Kverneland med 3.22.20.

Debutant vil rekruttere flere deltakere

Gunnar Gakkestad gjennomfør­te Sesilåmi for aller første gang, og han var veldig klar etter vel gjennomfør­t løp at han også vil stille til start neste år.

– Selv om det var litt ruskete vaer over fjellet, så var dette bare en fantastisk opplevelse. Naturen er helt ubeskrivel­ig og dette ga utvilsomt masse mersmak, sier han like etter målgang.

– Jeg skal gjøre alt jeg kan for å rekruttere flere deltakere fra min vennekrets. Jeg kommer garantert til å legge inn massevis av godord om dette turrennet, understrek­er Gunnar Gakkestad etter målpasseri­ng.

Daglig leder, Ørjan Ravndal, var oppriktig glad for at Sesilåmi endelig kunne gjennomfør­es igjen. Og selv om han gjerne skulle sett flere deltakere på startstrek­en, så synes han at året renn ble en positiv opplevelse etter tre år uten renn.

– Vi har fått massevis av godord fra deltakerne. Vaeret kan vi ikke gjøre så mye med, men det virket ikke som om det var noe deltakerne brydde seg så mye om, forklarer han.

– Jeg har et stort håp om at Sesilåmi skal ha en videre eksistens og satser på at det allerede neste år dukker opp en god del flere deltakere, mener Ravndal.

 ?? SVEIN HAGEN ?? Torgeir Uleberg har gjennomfør­t Sesilåmi 36 ganger.
SVEIN HAGEN Torgeir Uleberg har gjennomfør­t Sesilåmi 36 ganger.
 ?? SVEIN HAGEN ?? Kristina Kleppa staker inn mot mål ved Sinnes skule.
SVEIN HAGEN Kristina Kleppa staker inn mot mål ved Sinnes skule.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway