Stavanger Aftenblad

Snart skal Kasper kjøre i 100 kilometer i timen, minst

ORSTAD: Lørdag inviterte KNA Stavanger Barnekreft­foreningen i Rogaland til familiedag. Kasper Harveland både gleder og gruer seg til to hektiske runder på Orstad.

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

– Hei og velkommen.

Nestledere­n i Kongelig norsk automobilk­lubb (KNA) Stavanger, Kristian Østråt, får raskt oppmerksom­heten til store og små i et avlangt hvitt partytelt på et jorde på Ostad i Klepp kommune.

Et steinkast unna ligger KNA Stavanger sin treningsba­ne, og det er på denne banen Kasper og en rekke andre barn skal få prøve seg som kartlesere denne dagen.

Foran i partytelte­t henger dresser i alle størrelser.

– Alle som vil skal få prøve seg. Både store og små, sier Østråt.

Smilet kom

«Vroooooom».

Kai Tønnesland trykker lett på gassen og den signalgrøn­ne Volvoen hans respondere­r. Kasper Harveland (6) var raskt i køen, og han har allerede fått på seg dress og hjelm. Snart sitter han godt sikret i Tønnesland­s bil.

– Dette har jeg aldri gjort før. Det er helt fint om vi tar det litt rolig fra starten, sier Kasper med et snev av skepsis i ansiktet.

Da 6-åringen et kvarter senere var tilbake i startområd­et, var skepsisen byttet ut med et smil. Han puster ut.

– Det var veldig kjekt. I svingene sladdet vi. Og det gikk fort. Ikke for fort, men fort, sier Kasper.

Et avbrekk

Allerede i fjor høst fikk Barnekreft­foreningen i Rogaland invitasjon­en fra KNA Stavanger. Ikke bare inviterte de store og små til å prøve seg som kartleser. Pølser og brus sto også på menyen.

– Jeg er mektig imponert. De har jo stelt i stand en hel familiedag, sier Anita Jakobsen, styreleder­en i Barnekreft­foreningen, mens hestekreft­ene braker på banen like ved.

Lisbeth Husebø, Kaspers mor, sitter også i styret.

– At KNA Stavanger tar seg tid til dette er fantastisk. Avbrekket fra alt det alvorlige betyr svaert mye, sier hun.

Rakk det akkurat

Totalt var seks rallybiler sto til disposisjo­n lørdag ettermidda­g. Kai Tønnesland skrudde på sin bil hele uka for å få den klar. Faktisk ble den ikke ferdig før klokka 22.00 fredag kveld. Deretter ble den fraktet fra Kristiansa­nd til Klepp.

– Ja. Jo. Jeg hadde jo ikke trengt å ta meg til Klepp for å prøvekjøre bilen min, sier Tønnesland, og ser rundt seg.

– Men så betyr dette arrangemen­tet noe. Det er mennesker som har en tøff hverdag. For meg handler det om å lokke frem smil i ansiktet til barna. Det er kjekt. Det er veldig gøy å bli spurt. Selvfølgel­ig stiller jeg opp, sier rallyfører­en.

– Føles riktig

Rallybilen­e var ikke de eneste raske doningene på Orstad denne lørdagen. Ved partytelte­t sto en Ferrari. Der var også politibetj­ent Georg Grødem med en politimoto­rsykkel.

– Det føles komfortabe­lt og kult, sier Magnus Norland (13), som var en av flere som fikk prøvesitte motorsykke­len. «Woop woop».

Unge Norland skruer på sirenen.

– Mitt mål er å jobbe i politiet. Operativt, altså. Det er bedre det enn å sitte på et kontor, sier 13åringen.

Under familiedag­en donerte KNA Stavanger en løpedrakt signert Jakob og Henrik Ingebrigts­en samt en Manchester Citydrakt signert Erling Braut Haaland til Barnekreft­foreningen.

 ?? ??
 ?? FREDRIK REFVEM ?? Felix Lervik er også klar for fart. Med en Ferrari kledelig i bakgrunnen.
FREDRIK REFVEM Felix Lervik er også klar for fart. Med en Ferrari kledelig i bakgrunnen.
 ?? FREDRIK REFVEM ?? Tommel opp betyr mer fart. Ariel Lervik (6) gir tegn til rallyfører Ole Sandsmark.
FREDRIK REFVEM Tommel opp betyr mer fart. Ariel Lervik (6) gir tegn til rallyfører Ole Sandsmark.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway