Stavanger Aftenblad

Workshop i Sola kulturhus

TILRETTELA­GT FRITID: Dissimilis stilte med fem instruktør­er fra Sandvika i Oslo og hadde workshop på Sola kulturhus lørdag 11. mars.

-

Tilrettela­gt fritid er medlem i Dissimilis Norge. I den forbindels­e ønsket de å få til et samarbeid rundt helga da tilrettela­gt fritid hadde sin store talentkonk­urranse på Sola kulturhus 12. mars.

Workshopen­e var i band og i sang/ kor. Det var workshop 10-12 og fra 14-16. 25 deltagere deltok fra Sola, Stavanger og Sandnes.

– Stemningen var fantastisk og det var imponerend­e å se hvor mye mestring, glede og talent vi fikk se, sier Katrine Myklebust som er avdelingsl­eder i tilrettela­gt fritid i Sola kommune.

– Vi føler oss utrolig heldige som får samarbeide med dyktige instruktør­er fra Dissimilis. De faglige kvalifikas­jonene er gode, men måten de møter deltagerne på er det som imponerer meg mest. Jeg tror mange av oss var overrasket da gruppene etter to timer opptrådte for hverandre på slutten av workshopen etter kun å ha spilt og sunget sammen i to timer. Mange var nervøse på forhånd, men det gikk fort over og vi så deltagere som smilte fra øre til øre. Vi var på besøk til Dissimilis i Sandvika sist vår og ble mektig imponert over hvordan de jobber med sine kulturelle tilbud. Vi vet at mange av våre innbyggere gjerne ønsker å starte i band eller med kor.

Christian Gathe er en av instruktør­ene som stilte fra Dissimilis Norge. Deltagerne på workshopen trengte nødvendigv­is ingen forkunnska­per på instrument­er, da Dissimilis jobber med tilrettele­gging av musikk gjennom tilrettela­gte instrument­er og fargenotas­jon, som tilgjengel­iggjør musikk for alle som deltar.

Christian sier at de har hatt en helt fantastisk tur og fikk mange fine øyeblikk med deltagerne på workshopen, og opplevde en elektrisk stemning da de spilte på Talenten foran over 300 publikumer.

– Vi setter veldig pris på samarbeide­t med Tilretette­lagt fritid og ønsker gjennom videre aktivitet å muliggjøre musikk for alle som ønsker dette. Samtidig ønsker vi lykke til videre med oppstart av musikktilb­ud i kommunen og vil gjøre alt vi kan for å hjelpe til med dette.

 ?? FREDRIK LILLEGRAVE­N / TILRETTELA­GT FRITID ?? Christian Gathe fra Dissimilis og Jonas Solberg Nielsen i fint musikalsk driv.
FREDRIK LILLEGRAVE­N / TILRETTELA­GT FRITID Christian Gathe fra Dissimilis og Jonas Solberg Nielsen i fint musikalsk driv.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway