Stavanger Aftenblad

Sarpingene sørget for at Oilers satte standarden

ISHOCKEY: To av sarpingene i Oilers, Tommy Kristianse­n og Andreas Klavestad, scoret og gjorde at standarden er satt i semifinale­n. Det spilles ny kamp mellom lagene allerede i kveld.

- Svein Hagen

Oilers har tatt kommandoen i semifinale­spillet mot Sparta. Det sørget sarpingene Tommy Kristianse­n og Andreas Klavestad for med sine scoringer. Men det var bare første stikk i best av sju kamper som ble tatt med lørdagens seier. Samtidig er de to spillerne klare på at nettopp det stikket var viktig å ta.

– Vi var best i 60 minutter i denne kampen mot Sparta, og vi har satt oss skikkelig i respekt hos motstander­en. Det var ikke mange ganger de slapp til med gode målsjanser i løpet av de tre periodene, understrek­er Tommy Kristianse­n.

– Det er jo bare herlig når det er to av oss sarpinger som fikser målene. Det svir nok ganske mye hos de i den andre garderoben, mener han.

– Vi spiller en veldig solid kamp, spesielt defensivt. Samtidig har vi flere store målsjanser selv, noe som gjorde at vi totalt sett var klart det beste laget. Det gjør at vi spiller på oss en riktig så solid dose med selvtillit inn mot de kampene som venter, den første allerede i kveld (mandag), mener Andreas Klavestad.

– Vi har satt standarden

Oilers var klart best fra første dropp i lørdagens kamp, og selv om det bare ble to scoringer totalt i kampen, var det aldri tvil om hvem som skulle dra seieren i land.

– Nå har vi satt standarden for kampene i semifinale­n. Vi går ut i hundre og fortsetter slik gjennom hele kampen. Egentlig burde vi scoret flere ganger, men det betyr ikke så mye all den tid vi står igjen som vinner til slutt, mener Klavestad.

Han var ikke så opptatt av at det nettopp var to spillere med bakgrunn fra spill fra nettopp motstander Sparta, som sto igjen med scoringer til slutt.

– Det bruker jeg ikke så mye energi på. Men samtidig skal jeg innrømme at det smakte godt å sende pucken i nettmasken­e når Sparta står på andre siden av banen, smiler han.

Han legger ikke skjul på at det lett blir litt temperatur mellom flere av spillerne i slike oppgjør. Noe han selv fikk oppleve mot slutten av kampen.

– Vi er flere som har spilt hos motstander­en, og da blir det fort litt temperatur ute på isen. Jeg fikk meg en tur i frysebokse­n etter noen dueller, men det gjelder å ofre alt når det drar seg til med semifinale­spill, understrek­er Klavestad.

Innrømmer at Oilers var best

Sparta-trener, Sjur Robert Nilsen, hadde ingen problemer med å innrømme at Oilers var det beste laget i lørdagens oppgjør. At det nettopp var to spillere med bakgrunn fra Sparta som scoret målene, brydde han seg lite om.

– Jeg hater å tape ishockeyka­mper, så enkelt er det. Om det er lokale spillere fra Stavanger som scorer, eller to med bakgrunn fra min egen klubb, spiller ingen rolle. Vi tapte og det svir, innrømmer han.

– Samtidig må jeg berømme Oilers, de var det beste laget i denne kampen. Det er ingen tvil om at vi må opp noen hakk om vi skal svare tilbake med seier i neste kamp, understrek­er Sjur Robert Nilsen.

Han er imidlertid klar på at godkjennin­gen av scoringen til Tommy Kristianse­n var noe han ikke likte.

– Jeg hadde ikke ventet at den lange videotitti­ngen fra dommerne skulle resultere i godkjent scoring, men det skjedde merkelig nok. Det kunne helt klart blitt en helt annen kamp helt inn hvis den scoringen ikke hadde blitt tellende, mener Sparta-trener Sjur Robert Nilsen.

– Nå må vi opp et par hakk for å tukte Oilers i vår første hjemmekamp. Det er jeg sikker på at vi fikser, sier han før kamp nummer to mellom lagene.

PS: I kveld spilles 2. kamp i semifinale­n i Sarpsborg klokken 19.00.

 ?? CARINA JOHANSEN / NTB ?? Tommy Kristianse­n holdt hva han lovet på forhånd og var selv med sin scoring sterkt delaktig i Oilers sin seier mot Sparta. Her sammen med sin datter og Greg Mauldin etter kampen.
CARINA JOHANSEN / NTB Tommy Kristianse­n holdt hva han lovet på forhånd og var selv med sin scoring sterkt delaktig i Oilers sin seier mot Sparta. Her sammen med sin datter og Greg Mauldin etter kampen.
 ?? FREDRIK REFVEM ?? Rob Bordson og Oilers hadde en puck til inne i målet, men den scoringen ble annullert for høy kølle av nettopp Bordson, noe bildet understrek­er.
FREDRIK REFVEM Rob Bordson og Oilers hadde en puck til inne i målet, men den scoringen ble annullert for høy kølle av nettopp Bordson, noe bildet understrek­er.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway