Stavanger Aftenblad

Hvorfor er han på andre siden av jorda midt under oppkjøring­en?

FOTBALL: – De flyr meg ikke ut dit for å varme opp, sier Sandnes Ulfspiller Matias Belli Moldskred.

- Tom Gøran Haukalid tom.goran.haukalid@aftenblade­t.no

Når Sandnes Ulf i disse dager spisser formen inn mot første seriekamp mot Skeid 10. april, er det uten Matias Belli Moldskred.

Midtbanesp­illeren som kom til klubben på overgangsv­induets siste dag i fjor høst, befinner seg på andre siden av jorden. Naermere bestemt i Nicaragua. Der skal han spille landslagsk­amper for sitt andre land.

– Det kom relativt ut av det blå. Jeg våknet til en melding fra den davaerende landslagst­reneren da jeg spilte i Start under koronaperi­oden. De hadde nok plukket opp i et intervju at jeg hadde flere nasjonalit­eter. Jeg hadde en samtale med dem, og så dro jeg på samling. Jeg debuterte rimelig fort etter det, og siden har det gått slag i slag, forteller Belli Moldskred.

– Flyr meg ikke ut dit for å varme opp

25-åringen har bodd flere år i Spania og Belgia i oppveksten, men identifise­rer seg først og fremst som norsk. De nicaraguan­ske genene kommer fra mor. Far er tidligere fotballspi­ller og kommer fra Ulsteinvik.

– Jeg vil si at det nicaraguan­ske landslaget er på nivå med de beste lagene i førstedivi­sjon i Norge. Enkeltferd­ighetene på spillerne er kanskje noe høyere. Det er mindre struktur, og det går kanskje litt saktere med mer etablert spill. Det er ofte enkeltpres­tasjoner som avgjør fotballkam­pene, sier Belli Moldskred som var med og spille mot Ghana i deres VM-oppkjøring.

Nicaragua er et land i MellomAmer­ika med litt under sju millioner innbyggere. Under den kommende landslagsp­ausen venter kvalikkamp­er til Gold Cup

– Nord- og Mellom-Amerikas «fotball-EM».

– Det er en litt annen stemning under de kampene. Der represente­rer du ikke «bare» en by og et område, men et helt land. Du får en annen følelse, og du merker også på de andre spillerne at det er en annen stolthet.

Nicaragua leder sin Nations League-pulje, og har gode muligheter for å kvalifiser­e seg til Gold Cup.

24. mars venter Saint Vincent og Grenadinen­e i Nicaragua etterfulgt av bortekamp mot Trinidad og Tobago 27. mars. Begge kampene blir trolig med en norsk Sandnes Ulf spiller med fra start.

– Jeg har fått mye tillit der, både av den gamle og nye treneren. De flyr meg ikke ut dit for å varme opp, sier Belli Moldskred og ler.

Må holde seg skadefri

Med en tidsforskj­ell på åtte timer er det en krevende reise som venter etter hvert.

Belli Moldskred har tidligere i sesongen slitt med skader, blant annet etter landslagso­pphold, men forteller at han nå begynner å finne seg mer til rette.

– Jeg har hatt en god prat med Bjarne om landslaget. Han syns det er fint, men sier at det er flere ting som må passes på. Jeg kan for eksempel ikke gå rett inn i en treningsøk­t etter en 30 timers reise. Da går ting galt, legger han til.

Og det har det altså gjort et par ganger.

– Det går greit at han drar på landslagso­pphold. Det som ikke går greit, er at han har kommet hjem to ganger med skader, uten at vi har fått noen rapporter fra landslaget om det. Vi har gitt beskjed til dem om at de må vaere flinkere til å ta hensyn til tidsforskj­ellen, sier Sandnes Ulf-treneren.

Hjemme på norsk jord har det uansett begynt å bli bedre. Belli Moldskred har startet det meste av treningska­mpene og spiller med større selvtillit om dagen.

– Det er godt å kjenne at ting flyter, men det er ikke sesongstar­t ennå. Jeg har det gøy, og det er positivt at ting løsner. Jeg satser på at det samme skjer når sesongen starter også.

Det er en litt annen stemning under de kampene. Der represente­rer du ikke «bare» en by og et område, men et helt land.

Matias Belli Moldskred, spiller på Sandnes Ulf og det nicaraguan­ske landslaget

 ?? DET NICARAGUAN­SKE LANDSLAGET­S PRESSEFOTO­GRAF ?? Matias Belli Moldskred er landslagss­piller i Mellom-Amerika – og spiller for Sandnes Ulf.
DET NICARAGUAN­SKE LANDSLAGET­S PRESSEFOTO­GRAF Matias Belli Moldskred er landslagss­piller i Mellom-Amerika – og spiller for Sandnes Ulf.
 ?? DET NICARAGUAN­SKE LANDSLAGET­S PRESSEFOTO­GRAF ?? Nicaragua ligger på 142. plass på FIFA-rankingen.
DET NICARAGUAN­SKE LANDSLAGET­S PRESSEFOTO­GRAF Nicaragua ligger på 142. plass på FIFA-rankingen.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway