Stavanger Aftenblad

Haaland med sitt 18. hattrick i karrieren

FOTBALL: Erling Braut Haaland noterte seg nok en gang for hattrick da han satte inn tre mål i kvartfinal­en av FAcupen mot Burnley lørdag. Kampen endte 6-0 til City.

- NTB

å ha scoret fem mål mot Leipzig i mesterliga­en på tirsdag var storscorer­en fra Jaeren stadig ikke scoringsme­tt da Manchester City møtte Burnley i kvartfinal­en i FA-cupen lørdag. Med to mål i første omgang og én etter hvilen sikret nordmannen langt på vei avansement for de lyseblå i nok en turnering.

– Det har vaert noen gode og viktige kamper. 7-0 og 6-0 før landslagss­amlingen er imponerend­e, og jeg er veldig glad, sa Haaland til Viaplay.

Det var utrolig nok nordmannen­s 18. hattrick i karrieren og hans niende scoring på én uke.

– Alle mål betyr mye for meg. Alle mål for laget betyr mye. Å vinne 6-0 mot et veldig godt Burnley-lag er fantastisk. Jeg er veldig glad, og nå er det Wembley i neste runde, fortsatte jaerbuen.

Tidligere bekjentska­p

Burnley, som leder mesterskap­sserien overlegent og er på god vei mot Premier League-spill neste sesong, greide aldri å hevde seg i oppgjøret. Laget ledes av Citylegend­en Vincent Kompany.

Kampens første mål kom etter en drøy halvtime spilt da Julian Alvarez fant Haaland med en god ball inn i bakrom. Nordmannen rakk akkurat å få en tå på ballen og tuppet inn ledelsen forbi Bailey Peacock-Farrell i BurnleyEtt­er målet. Det var nordmannen­s første mål i turneringe­n.

Bare tre minutter senere fant nordmannen veien til nettmasken­e igjen. Phil Foden fant superspiss­en med et flatt innlegg foran mål. Nordmannen gjorde ingen feil fra fem meter og doblet ledelsen for hjemmelage­t.

Hattrick

Kvarteret inn i 2. omgang fullførte nordmannen hattricket da han satte inn en retur fra Phil Foden.

– Åtte mål på fire dager. Jeg spilte 11 år og scoret 11 mål. Det er utrolig, sa City-manager Pep Guardiola.

22-åringen hadde dermed gjort jobben sin og Guardiola valgte å bytte han ut. Med superspiss­en ute tok City likevel ikke foten av gasspedale­n. Alvarez (2) og Cole Palmer ordnet til slutt 6-0-seier for vertene.

?? FOTO: JON SUPER / AP PHOTO / NTB ?? Erling Braut Haaland scoret tre mål mot Burnley i FA-cupen lørdag.