Stavanger Aftenblad

Siste revy med Wirak på scenen: – Stanley, koss ska me få det te?

SANDNES: Det blir vanskelige­re å lage revy uten ordførerpa­ret Borgli og Wirak, mener gjengen bak den kommunale revyen i Sandnes.

- Camilla Bjørheim camilla.bjorheim@aftenblade­t.no

– Det er lett å lage revy så lenge vi har Bodil, Borgli og Wirak. I tillegg har det vaert mye debatt om ei ferje, og for ikke snakke ei brygge, sier primus motor Arild Skimmeland, som i en årrekke har spilt rollen som ordfører Stanley Wirak på scenen i kulturhuse­t i Sandnes.

Bodil og Borgli, som han nevner, er selvsagt kommunedir­ektør Bodil Sivertsen og varaordfør­er Pål Morten Borgli, som også er gjenganger­e på revyscenen.

Denne uken er det igjen klar for kommunal revy, og kommunens frontfigur­er dukker opp i flere av sketsjene. Det samme gjør altså ei viss brygge, ei ferje og ei kai.

Bryggesket­sjen er inspirert av den mye omtalte brygga til Seabrokers-eier Ragnvald

Albretsen på Ims. Vi kan røpe at varaordfør­er Pål Morten Borgli, spilt av Geir Erik Øvrebø, har en sentral rolle i sketsjen som utspiller seg på kommunens «bryggesaks­kontor».

Også Attraktiv by-prisen, som kommunen ble tildelt i fjor, blir revytema. Kommunedir­ektøren, spilt av Guro Eriksen, er ikke snauere enn at hun fra scenen lover nye Sandnes-pannebånd, lignende Sandnes-handlenett­ene, dersom kommunen vinner prisen også i 2023.

I år blir det nok siste gang Arild Skimmeland tar på seg rollen som Wirak, for til høsten får Sandnes en ny ordfører. Dette blir selvsagt tema i en av revysangen­e:

«Koss ska me klara oss uden Han har jo styrt heile driden»

I Wirak-sketsjen blir det også gjort et nummer av at ordføreren har likt en god krangel med Statsforva­lteren og fylkeskomm­unen – og Aftenblade­t.

«Blei så sure på Aftenblade­t en gång at eg sa di opp. Så då leste eg an jo på kontoret.»

Uten å røpe for mye: Det blir en egen Stanley-sang. På melodien til «Papa was a rolling stone».

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Sandnes kommunale revygruppe, her ved Guro Eriksen og Geir Erik Øvrebø.
FREDRIK REFVEM Sandnes kommunale revygruppe, her ved Guro Eriksen og Geir Erik Øvrebø.
 ?? FREDRIK REFVEM ?? Guro Eriksen, Arild Skimmeland og Linn Andreassen Talgje i Sandnes kommunale revygruppe, som henholdsvi­s Bodil Sivertsen, Stanley Wirak og Blondie.
FREDRIK REFVEM Guro Eriksen, Arild Skimmeland og Linn Andreassen Talgje i Sandnes kommunale revygruppe, som henholdsvi­s Bodil Sivertsen, Stanley Wirak og Blondie.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway