Stavanger Aftenblad

Naerbø på plass i Serbia: Dette vil de for all del unngå

HÅNDBALL: I morgen venter et ellevilt lurveleven i Serbia. Naerbøspil­lerne er allerede på plass, og vet godt hva som kommer.

- Tom Gøran Haukalid tom.goran.haukalid@aftenblade­t.no Mari Sollid Eide mari.sollid.eide@aftenblade­t.no

I morgen smeller det i Serbia. Da venter en ellevill heksegryte i Novi Sad, Serbias nest største by.

I hovedrolle­ne står Naerbø og Vojvodina.

Jaerbuene reiste torsdag ettermidda­g og ankom Serbia rundt nattestid etter noen flyforsink­elser.

I går ettermidda­g gjennomfør­er laget sin første trening på fremmed parkett, før de utover dagen tar seg tid til å bli kjent med byen.

– Før turneringe­n startet, var Vojvodina av mange ansett som en av favoritten­e. Vi møter et veldig godt håndballag, men det finnes muligheter. Styrkeforh­oldet er vi usikre på. Vi vet de kommer til å prøve seg på en del tjuvtriks. Da handler det om å ikke gå i den fella, sier Naerbø-trener Fredrik Ruud.

Heksegryte

Morgendage­ns motstander har erfaring fra samtlige nivå i Europa, men har aldri vaert i en finale.

I hjemlig serie har de dominert, og denne uken sikret de seg seieren i det serbiske sluttspill­et.

Det foregikk ikke uten dramatikk.

Midt under den ene kampen mot RK Partizan brøt det ut full slåsskamp. Spillere og støtteappa­rat fra Vojvodina og RK Partizan hev seg inn i klynga, noe som resulterte i intet mindre enn 26 to minuttere og flere røde kort.

Vojvodina har også spilt flere europakamp­er uten publikum på hjemmebane, etter at lagets supportere lagde opptøyer på bortetribu­nen i tredje runde i Europacupe­n mot Förthof UHK Krems i Østerrike.

I morgen blir det derimot rundt 2000 tilskuere i hallen. De fleste i rødt og hvitt. En liten promille tilhører Naerbøs supportere, som drar samlet til Serbia i dag.

Både lag og supportere vil bli geleidet av politiet til arenaen på kampdag.

Ruud ønsker dramaet velkommen:

– Vi har fått med oss at det har vaert litt styr i kampene, og at personer har blitt truet på livet etter kamper og liknende, sier Ruud.

– Hvilke tanker gjør du deg opp om det?

– Det er en drømmesitu­asjon. Det er ikke så mange ganger i livet vi får oppleve det. Skulle de true meg på livet, får de bare gjøre det dette blir uansett fantastisk moro. Det er vår tankegang. Vi vet at det blir trøkk, men at vi blir godt ivaretatt.

Kampstart er klokken 20.00 i morgen, og Naerbø har tatt med en fulltallig tropp. Det eneste usikre kortet er Lars Sigve Hamre, som sliter med ankelen etter en overtråkk.

Returkampe­n i finalen spilles i DNB Arena lørdag 3. juni.

Det er en drømmesitu­asjon. Det er ikke så mange ganger i livet vi får oppleve det. Skulle de true meg på livet, får de bare gjøre det - dette blir uansett fantastisk moro.

Naerbø-trener Fredrik Ruud

 ?? PRIVAT ?? Andreas Horst Haugseng, Ole Naerland og Tord Haugseng på flyplassen. Laget reiste til Serbia torsdag ettermidda­g, og ankom nattestid.
PRIVAT Andreas Horst Haugseng, Ole Naerland og Tord Haugseng på flyplassen. Laget reiste til Serbia torsdag ettermidda­g, og ankom nattestid.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway