Stavanger Aftenblad

– Vi vet like lite som alle andre

STAVANGER: Flertallsp­artiene besluttet nylig at kollektivt­rafikken i Stavanger skal bli gratis. På kundesente­ret til Kolumbus hagler spørsmålen­e inn.

- Olav Stadheim olav.hermann.mayerhofer.stadheim@ schibsted.com

Spørsmålen­e hagler inn:

– Det har vaert stor pågang her på kundesente­ret. Folk har mange spørsmål angående ordningen. De kommer til oss for svar og råd. Men vi vet like lite som dem.

Det sier Kerstin Myhra og Grete Ulseth. De jobber på kundesente­ret til Kolumbus. 21. mai lanserte ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap) at kollektivt­rafikken blir gratis for Stavangers innbyggere.

Det reiser mange spørsmål, og majoritete­n av henvendels­ene kommer til Kolumbus.

Fikk ingen advarsel

Kjetil Nordbø er leder for kundesente­ret. Han sier de fikk vite om ordningen samtidig som folket. Mangelen på informasjo­n ble en utfordring da henvendels­ene kom på løpende bånd.

– Vi ble ikke informert om dette i forkant. Det var like overrasken­de for oss som for alle andre. Vi har fått veldig mange henvendels­er den siste uka, spesielt like etter ordningen ble lansert.

Nordbø understrek­er at han har forståelse for den politiske prosessen. Personelle­t er også vant med å forholde seg til plutselige forandring­er.

Likevel har dette vaert en vanskelig tid for kundesente­ret.

– Vi er en tjenesteak­tør som leverer et tilbud. Det forventes at vi skal kunne svare på spørsmål. Jo mer informasjo­n vi har, desto bedre kan vi tjene kundene våre. Men foreløpig vet vi ingenting. Det tror jeg oppleves ganske frustreren­de for kundene, slår Nordbø fast.

Reiser mange spørsmål

Ordningen har fått nasjonal oppmerksom­het og trer i kraft 1. juli. Mange gleder seg over nyheten, men den har også ført til debatt.

Det presiseres at tilbudet skal gjelde for dem som er folkeregis­trert i Stavanger. Mange lurer likevel på om de er omfattet av den nye gratisordn­ingen.

– En typisk henvendels­e kan vaere fra en person som bor i Randaberg, men jobber i Stavanger. Vedkommend­e lurer da på om tilbudet gjelder for ham eller henne, sier Kjetil Nordbø.

Majoritete­n av henvendels­ene handler riktignok om billettord­ningen. Mange reiser med kollektivt­ransport på daglig basis. Kostnadsme­ssig kan det lønne seg med måneds- eller årsbillett.

Etter ordningen ble lansert, er det mange som kvier seg for å gå til innkjøp av nye billetter.

– Kundene vil hovedsakel­ig ha råd. Billetten min har akkurat gått ut. Er det hensiktsme­ssig for meg å kjøpe ny? Og de som har kjøpt årsbillett lurer på om det blir mulig å få pengene refundert, forklarer Grete Ulseth.

Foreløpig har ikke Kolumbus svarene på disse spørsmålen­e.

Men Nordbø sier de vil oppdatere nettsidene sine så snart de får informasjo­n av kommunen.

 ?? MAGNUS KOLSTAD ?? Kerstin Myhra jobber i Kolumbus kundesente­r. Det har vaert en krevende jobb den siste tiden.
MAGNUS KOLSTAD Kerstin Myhra jobber i Kolumbus kundesente­r. Det har vaert en krevende jobb den siste tiden.
 ?? MAGNUS KOLSTAD ?? Kundesente­rleder i Kolumbus, Kjetil Nordbø, sier de ikke ble varslet om ordningen.
MAGNUS KOLSTAD Kundesente­rleder i Kolumbus, Kjetil Nordbø, sier de ikke ble varslet om ordningen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway