Stavanger Aftenblad

Er Vågen til for turister, eller Stavangers egen befolkning?

- Lisa Breiland 4. kandidat, Stavanger Senterpart­i.

CRUISE: Stavanger er fantastisk plass for ferierende turister, enten de kommer med fly, bil eller cruisebåt.

Vi har en flott trehusbeby­ggelse som tar deg tilbake til en svunnen tid. Det er lett for alle å kose seg i Stavanger. Enten du vil på kafe, galleri, museum eller har andre planer.

Stavanger Senterepar­ti har lenge vaert tydelige på at Stavanger skal vaere en destinasjo­n det er ønskelig å besøke. Enten du kommer fra Tyskland, Japan eller USA. I Stavanger skal vi levere gode opplevelse­r, som det snakkes om etter endt tur, slik at en ønsker å komme tilbake.

Derfor er det for oss helt uforståeli­g at det er så vanskelig å bli enige med samarbeids­partiene, og andre, om en felles strategi som gagner alle vedrørende cruisebåte­r i Stavanger havn.

Alle vil ha inntektene og et levende sentrum, som dette bidrar til. Men de fleste vil plassere båtene ytterst i Vågen, og gjerne se etter flere nye kaier ellers i kommunen. Noen ønsker naermest naeringen til livs, og andre vil ha flest mulig besøkende.

Vi i Senterpart­iet vil ha naeringen og gjestene. Men vi trenger ikke å ha fem store båter liggende på samme dag i Vågen. Det er ikke hyggelig verken for Stavangers innbyggere, eller for de som besøker byen vår.

Derfor ville det vaert mye bedre politisk om vi valgte å se på antall besøkende gjester pr. dag fremfor antall båter. Det er laget gode rapporter på hvor stort trykk byen vår egentlig tåler, før det går utover kvalitet for både innbyggere og gjester. Folkevalgt­e har i utgangspun­ktet ikke kunnskap om alt, derfor er slike rapporter avgjørende for å treffe gode beslutning­er. Dessverre i denne saken er det ikke nødvendigv­is slike rapporter som blir mest vektlagt, men tidligere partiprogr­am og følelser. Noen gikk for eksempel til valg på å redusere antall skip. Andre på å flytte båtene ut av vågen.

Om en kun ser på dette, ikke helheten, kan det fortsatt i prinsippet komme så mange båter som en klarer å klemme inn på en dag.

Senterpart­iet mener vi skal se på antall gjester, og heller sette begrensing­en her. Samtidig som vi ønsker få båter på samme dag. Vi vil og å ha båtene ytterst i Vågen, slik at indre havn kan brukes av fritidsbåt­er, Gamle Rogaland, Ryger Elektra og andre.

La oss bruke sunn fornuft å finne de gode løsningene som de fleste kan glede seg over. Stavanger skal vaere en god plass å vaere, både for gjester og Stavangers innbyggere!

Vi i Senterpart­iet vil ha naeringen og gjestene. Men vi trenger ikke å ha fem store båter liggende på samme dag i Vågen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway