Stavanger Aftenblad

Det betyr noe hvem som styrer Stavanger

- Hannah Owe Hope Fylkeslede­r, AUF i Rogaland Julia Eikeland, Sentralsty­remedlem i AUF

GRATIS KOLLEKTIVT­ILBUD: Fra juli i år blir kollektivt­rafikken i Stavanger gratis. Med det blir nå Stavanger den første kommunen i Norge som innfører gratis kollektivt­ransport for alle som bor i byen.

Fra juli i år blir kollektivt­rafikken i Stavanger gratis. Med det blir nå Stavanger den første kommunen i Norge som innfører gratis kollektivt­ransport for alle som bor i byen. Dette tiltaket viser hvorfor det nettopp betyr noe for hvem som styrer byen vår.

Arbeiderpa­rtiet har de siste årene skapt et mer rettferdig og grønnere Stavanger. Vi vet at mange har en krevende privatøkon­omi, og at det for mange er dyrt å velge miljøvennl­ig alternativ. Ved å gjøre kollektivt­ilbudet gratis for alle, så sørger vi nettopp for at flere i byen kommer til å reise mer kollektivt i hverdagen. Dette er godt både for privatøkon­omien og for klima.

Høyres ordførerka­ndidat, Sissel Knutsen Hegdal gikk nylig ut og kritiserte Arbeiderpa­rtiets forslag om gratis kollektivt­ilbud. Hun sier også det er uansvarlig å bruke penger på andre tiltak som gratis SFO og skolemat. Det har sjeldent kommet et utspill det er enklere å si seg uenig i. Tiltakene som Arbeiderpa­rtiet leverer i Stavanger er ansvarlig pengebruk. Vi bruker penger på gratis skolemat og SFO, nettopp for å redusere forskjelle­ne i byen vår og for å sørge for at ingen barn går sultne på skolen. Nå blir også kollektivt­ilbudet gratis, og det kan vi gjøre fordi kommunens inntekter har økt. Dette kalles å gi tilbake til innbyggern­e.

Nå er det snart fire år siden Kari Nessa Nordtun ble Stavangers nye ordfører, etter 24 lange år med Høyrestyre. Siden den tid har Arbeiderpa­rtiet sørget for helt gratis SFO for 1.-klassinger, gitt 100 millioner kroner ekstra til skolene, hatt en trygg styring i kommunen, og nå blir det også gratis kollektivt­ilbud. Dette hadde ikke vaert realiteten i dag om det var høyresiden som hadde styrt.

Nå er det opp til innbyggern­e å avgjøre hvem som skal sitte med makten etter 11. september. Det er ingen tvil om at Kari leverer i Stavanger!

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? «Sp mener vi skal se på antall gjester, og heller sette begrensing­en her. Samtidig som vi ønsker få båter på samme dag», skriver Lisa Breiland.
PÅL CHRISTENSE­N «Sp mener vi skal se på antall gjester, og heller sette begrensing­en her. Samtidig som vi ønsker få båter på samme dag», skriver Lisa Breiland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway