Stavanger Aftenblad

– Guttene er slitne

HÅNDBALL: Vojvodina nekter å ta seieren på forskudd etter sjumålssei­eren mot Naerbø søndag. Lagets stjernespi­ller sier at spillerne er slitne etter en lang sesong.

- Tom Gøran Haukalid tom.goran.haukalid@aftenblade­t.no

Dette er mannen Naerbø må stoppe:

Naerbø fikk det svaert tøft mot serbiske Vojvodina i første oppgjør i europacupf­inalen.

Hjemmelage­t holdt ingenting tilbake foran en fullsatt hall i Novi Sad, og det endte til slutt med en 30–23-seier til Vojvodina.

Førstkomme­nde lørdag skal det hele avgjøres, og Naerbø-leiren er klare på at det ikke er over før det er over.

– Jeg føler ikke det er umulig å snu dette, men vanskelig er det. Definitivt, sa Naerbø-trener Fredrik Ruud like etter kampen søndag kveld.

Vojvodinas stjernespi­ller

Men skal jaerbuene klare å snu det hele er det én mann som må stoppes.

Barys Pukhouski.

– Jeg vil bare vinne. Jeg er 36 år og har mye erfaring. Jeg ønsker å vise for ungene og foreldrene mine og for meg selv at jeg fremdeles kan vinne. Jeg elsker det når vi vinner noe.

Det er ordene som kommer fra veteranen når Aftenblade­t ber ham om å beskrive seg selv som spillere.

Den 1.87 store bamsen fra Belarus scoret «bare» tre mål i den første finalen, men er lagets toppscorer i turneringe­n med sine 50 mål på ni kamper.

36-åringen har vunnet turneringe­n tidligere, og kom til Vojvodina før denne sesongen.

De siste sesongene har han spilt for den ukrainske klubben HC Motor, hvor han har flere Champions League kamper under beltet.

Han er klokkeklar på at ingenting er avgjort, selv om han er fornøyd med utgangspun­ktet.

– Dette er garantert ikke over. Nå må vi bare jobbe hardt for å vaere klare til neste kamp.

Vil ikke snakke om seier

Mens den tunge stemningen var til å ta og føle på utenfor garderoben til Naerbø etter kampen, var det noe helt annet i nabogarder­oben. Der tok flere spillere seg en røyk, og ølboksene var tidlig framme. High-fivene og klemmene satt løst.

Det var nok heller ikke helt ufortjent for hjemmelage­t, som de siste ukene har sikret seg seieren i sluttspill­et i hjemlig liga for tiende år på rad.

Som Naerbø, har også Vojvodina hatt et svaert tøft program med flere kamper i uka over lang tid. Det er Pukhouski også tydelig på at spillerne merket underveis mot Naerbø.

– Det var flere spillere i pausen som sa at de manglet energi. Guttene er slitne, men vi spilte hjemme og ville gi tilskuerne en god kamp, forteller bakspiller­en, som ikke ønsker å snakke om hva en ny europacup-triumf vil bety for ham på tampen av karrieren:

– Jeg vil ikke snakke om seier, for dette er ikke over. Vi får se hva som skjer i Norge, så kan vi snakke igjen da, sier han med et lurt smil.

Solgt 3000 billetter

Det er altså på lørdag det hele avgjøres. Kampstart er 13.15.

Ifølge Vojvodinas presseappa­rat blir ingen av de 2000 hjemmesupp­orterne som var i arenaen på søndag å se i Stavanger, men det er ventet at en gjeng med tilskuere med balkanske aner som bor i Norge kommer til å ta turen innom.

I skrivende stund er det solgt rundt 3000 billetter. DNB Arena har en kapasitet på rundt 4500 tilskuere.

 ?? ALEKSANDAR DJOROVIC ?? Barys Pukhouski satte tre baller i nettet for Vojvodina mot Naerbø.
ALEKSANDAR DJOROVIC Barys Pukhouski satte tre baller i nettet for Vojvodina mot Naerbø.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway