Stavanger Aftenblad

Nå er han tilbake

FOTBALL: Henrik Breimyr (29) la egentlig opp. Men nå har han snørt på seg fotballsko­ene igjen.

- Mats Haugland mats.haugland@aftenblade­t.no Thommas Husevik thommas.husevik@aftenblade­t.no

Den tidligere Viking- og Bryne-spilleren la egentlig opp:

– Det har vaert veldig kjekt, jeg laerer nye ting hver dag, sier Henrik Breimyr.

Han har en lang rekke klubber på CV-en og kan vise til spill for Viking, Bryne, Start, Sandnes Ulf, Hødd, Tromsdalen, Egersund og Vidar.

Etter forrige sesong bestemte han seg derimot for å legge fotballsko­ene på hylla for å bli trener for Hana i 4. divisjon.

– Det var en ny utfordring. Jeg hadde aldri prøvd å vaere trener på dette nivået, og jeg synes det virket veldig spennnede, forklarer Breimyr.

Går for gull

Han følger nøye med på Hanaspille­rne under treningen denne tirsdagskv­elden. 29-åringen stopper opp for å gi råd og veilede en av de yngre på laget.

I vinter fikk han med seg solide forsterkni­nger som broren Andreas Breimyr og Vegard Skjørestad fra Vidar, samt unggutten Adam Dalene fra Sandnes Ulf. Alle har erfaring fra høyere nivå.

Hana ble spådd i toppen av 4. divisjon, men har kommet skjevt ut i serien. De er derimot fortsatt med i Rogalandsc­upen, hvor de drømmer om gull.

Tirsdag smeller det når de møter divisjonsk­ollega Frøyland i åttedelsfi­nale på Fjedlet, i et oppgjør som sendes direkte på Aftenblade­t.

– Det blir fort mange mål i den kampen. Vi slipper inn og scorer masse, så jeg tror det blir god underholdn­ing. Vi går for å vinne turneringe­n, det er den største sjansen vi har til å vinne noe, sier Breimyr.

Børstet støv av fotballsko­ene

Så dårlig gjorde laget det i serien, at Breimyr nylig bestemte seg for å børste støv av fotballsko­ene og gjøre comeback.

Den tidligere forsvarsba­utaen har også byttet posisjon, og spiller nå spiss for Hana.

– Det var et ønske fra trenerne og spillerne at jeg skulle bidra. Jeg har ikke spilt spiss på 20 år, men det har gått bra til nå, sier Breimyr.

– Hvordan er det å vaere trener og samtidig spille?

– Det er utfordrend­e. Jeg har resonnert meg fram til at jeg tar garderobep­raten inne, og så er jeg spiller på lik linje med de andre etterpå. Så får assistente­ne styre fra benken. Jeg har nok med meg selv under kampene, sier Breimyr.

Har reist land og strand

Breimyr har Uefa B-trenerlise­ns, og har trent lag i flere av klubbene han har spilt for tidligere.

Nå leder han et A-lag for første gang, og innrømmer at laeringsku­rven har vaert bratt.

– Det gikk veldig bra i oppkjøring­en, men det deles ikke ut poeng der. Vi fikk en tøff start, men har kommet oss mer i det siste. Jeg var nok litt for naiv i starten, vi prøvde å spille litt for mye, sier han.

Han forteller at han har troen på gjengen i Hana og er sikker på at laget bare vil bli bedre og bedre utover sesongen.

På spørsmål om 29-åringen har ambisjoner som trener, svarer han at han er usikker.

– Jeg har reist rundt i hele Norge og spilt fotball, og vet ikke om jeg vil utsette samboeren min for det igjen. Jeg trives veldig godt med 4.-divisjonsf­otball akkurat nå. Men jeg er fortsatt ung som trener, så vi får se, sier han.

Bergenser blant sandnesgau­ker

Hana har kun møtt motstand fra 4. divisjon i Rogalandsc­upen i år, og har slått ut Randaberg og Sandved så langt.

Nå drømmer de om å spille finale på SR-Bank Arena. Slår de Frøyland i åttedelsfi­nalen tirsdag, er de bare tre seirer unna gullet.

– Vi vil nå så langt som mulig. Det blir en tøff kamp mot Frøyland, men jeg tror vi skal slå dem på hjemmebane, sier Hana-spiller Thomas Minde.

Bergensere­n er den eneste på laget som ikke er fra Sandnes. På spørsmål hvordan det er å vaere bergenser blant en flokk sandnesgau­ker, svarer han slik:

– Lagkamerat­ene prøver å etterligne dialekten min hele tiden, men utenom det er det en fin gjeng. Jeg trives veldig godt, humrer han.

Se Hana-Frøyland direkte på Aftenblade­t.no tirsdag kveld fra kl. 19.45!

 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? I fjor spilte Breimyr for Vidar i 3. divisjon.
KRISTIAN JACOBSEN I fjor spilte Breimyr for Vidar i 3. divisjon.
 ?? THOMMAS HUSEVIK ?? Henrik Breimyr prøver seg som trener i lokalfotba­llen for første gang i år.
THOMMAS HUSEVIK Henrik Breimyr prøver seg som trener i lokalfotba­llen for første gang i år.
 ?? THOMMAS HUSEVIK ?? Thomas Minde gleder seg til å spille tv-kamp i Rogalandsc­upen.
THOMMAS HUSEVIK Thomas Minde gleder seg til å spille tv-kamp i Rogalandsc­upen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway