Stavanger Aftenblad

Oilers vil begrave Storhamars­pøkelset

ISHOCKEY: Oilers har slitt stort mot serieleder­en denne sesongen – og nå er de ute etter revansje.

- Kasper Sørli Journalist Mats Haugland mats.haugland@aftenblade­t.no

Etter fem strake seirer, landet Oilers med et brak i lørdagens hjemmekamp mot Sparta.

Stavangerl­aget ledet hele 4– 0 da det gjensto én periode, men raknet totalt og røk til slutt etter straffer.

– Vi har ristet av oss tapet og håndtert det på en bra måte. Det er klart at når vi får en på trynet, så ønsker vi å slå tilbake så fort som mulig, sier Oilerstren­er Anders Gjøse.

– Hva gikk galt mot Sparta? – Vi gikk fra sesongens desidert beste periode (2. periode) til å starte på haelene i 3. periode. Det var flere små ting som gikk på utførelse og valg som skapte usikkerhet i laget, svarer Gjøse.

Oilers må riste av seg det tunge nederlaget raskt, for allerede tirsdag venter en ny og knalltøff test. Da står serieleder Storhamar på motsatt side på borteis.

Ute etter revansje

Oilers har slitt stort mot tirsdagens motstander denne sesongen. Etter fire innbyrdes oppgjør så langt, har Storhamar vunnet samtlige.

Petter Thoresens menn har vaert bunnsolide gjennom hele sesongen, og det vil kreve noe ekstra å ta med seg tre poeng hjem fra Hamar.

Det er også Oilers-treneren enig i.

– Vi har helt klart mye å revansjere etter oppgjørene mot Storhamar, og er ute etter å få en seier der. Vi har ikke spilt slik vi ønsker i kampene mot dem, mener han.

På spørsmål om hva som har gått galt, legger ikke Gjøse skjul på at det er mange momenter ved spillet som har skuffet han.

– Jeg synes ikke vi har våget å stå løpet ut. Vi har blitt litt for engstelige mot slutten og gitt fra oss pucker unødvendig. Vi har ikke stolt på vårt eget spill, og da blir det tungt å vinne kamper, erkjenner Gjøse.

Pondus og ro

Saerlig 1–4-tapet i DNB Arena i starten av januar sved kraftig for Oilers. Storhamar utklasset vertene og vant skuddstati­stikken med 36–15.

Gjøse har ikke glemt denne kvelden og er fast bestemt på at de vil vise en helt annen side av seg selv på Hamar.

– Jeg følte at vi fokuserte litt for mye på det som sto på måltavla, enn på å spille på den måten vi skal. Vi ble for engstelige og usikre ute på isen, og det kan vi ikke vaere mot en så sterk motstander som Storhamar. Jeg håper å se enda mer ro og pondus i laget, fastslår Oilers-treneren.

Om skadesitua­sjonen i troppen forteller Gjøse at Christoffe­r Karlsen, Kristian Østby, Oliver Calik og Thomas Higson fortsatt er utilgjenge­lige.

Sondre Bjerke fikk matchstraf­f mot Sparta, og Oilers ventet mandag formiddag fortsatt på svar fra ishockeyfo­rbundet på utfallet av saken.

Treneren innrømmer også at de har et ørlite håp om at nykommer Anthony Salinitri kan bli spilleklar og at papirene der skal gå i orden før Storhamar-kampen.

Storhamar – Stavanger Oilers spilles tirsdag klokken 19.00.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Oilers fikk bank av Storhamar på egen is for en liten måned siden.
FREDRIK REFVEM Oilers fikk bank av Storhamar på egen is for en liten måned siden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway