Stavanger Aftenblad

Sødal klar for Bryne

FOTBALL: Bryne kom med én god, og én dårlig nyhet mandag. For samtidig som Lars-Erik Sødal (21) signerte for klubben, har en annen spiller i Bryne pådratt seg en alvorlig skade.

- Tom Gøran Haukalid tom.goran.haukalid@aftenblade­t.no

– Det henger litt over deg, og du går rundt og tenker på det. Jeg håpte det skulle løse seg, og det var godt da jeg fikk beskjeden om at klubbene var enige om en overgang, lyder det fra Lars-Erik Sødal.

Midtbanesp­illeren var på utlån i Bryne i fjor, og scoret to mål på 31 kamper for rødtrøyene. I januar var han på treningsle­ir med Viking, og da gjorde Bryne et fremstøt for å sikre seg spilleren, men budet ble avvist av de mørkeblå.

Ble enige

Nå har derimot klubbene blitt enige om en overgang for midtbanesp­illeren. Lars-Erik Sødal signerer en treårskont­rakt med Bryne.

– Jeg var litt lei av å stange mot døra i Viking, og ønsket å dra en plass hvor jeg blir satset på. Med det sagt, så har jeg hatt det veldig bra i Viking også. Det er veldig bra kvalitet på treningshv­erdagen, fasilitete­ne og gjengen der. Jeg har bare godt å si om dem, lyder det fra Sødal.

– Vi er meget fornøyde med at en ung og lokal gutt velger å knytte seg til Bryne de neste tre årene. Han var en sterk bidragsyte­r i fjor, som gjorde at vi kjempet om opprykk til Eliteserie­n, sier sportslig ansvarlig i klubben, Roger Eskeland.

I tillegg til nevnte Sødal, har Bryne allerede signert danske Jacob Haahr Steffensen fra Fread Amager og Kristian Skurve Håland fra Frøyland.

Klubben har også fått bud fra en utenlandsk og en norsk klubb på henholdsvi­s Andreas Dybevik og Sigurd Grønli. Aftenblade­t er også kjent med at det har vaert interesse for både Duarte Moreira og Tobias Guddal, som begge leverte solid spill på høsten i fjor.

– Det er kult. Det er første gang jeg er i Bryne det kommer bud på meg. Det er veldig gøy. Samtidig må det litt mer til enn det som har kommet nå, for at det skal vaere interessan­t nok til å forlate tilvaerels­en jeg har i Bryne. Nå har jeg det kjempebra, sier Dybevik, som ikke ønsker å røpe hvilken klubb som har lagt inn bud på ham.

– Vi ønsker å vaere en utviklings­klubb, og at unge spillere som har potensiale til å spille på et høyere nivå, skal få muligheten til det, sier Eskeland om interessen som har vaert rundt klubbens spillere.

Skade på Pål Aamodt

Uavhengig av salg, ønsker de å få inn en spiss og en kantspille­r til før sesongen.

Kantspille­r kan det vaere de får i Jon Helge Tveita, som har vaert på prøvespill i rundt en måned nå. Her er spørsmålet først og fremst om kroppen tåler belastning­en. Tveita slet en hel del med skader i sin tid i Start.

Samtidig kan det hende klubben må se seg etter en ny venstrebac­k. Mandag kom nyheten om at Pål Aamodt hadde røket menisken og fremre korsbånd etter å ha vaert maks uheldig på en trening før helgen. Jaerbladet omtalte saken først.

Les mer om status i de ulike lokale førstedivi­sjonsklubb­ene her.

 ?? ANDERS MINGE ?? Lars Erik Sødal jubler her for scoring mot Sandnes Ulf i fjor. 21-åringen var også på utlån i en sesong hos de lyseblå, før han tilbrakte fjorårsses­ongen på Jaeren.
ANDERS MINGE Lars Erik Sødal jubler her for scoring mot Sandnes Ulf i fjor. 21-åringen var også på utlån i en sesong hos de lyseblå, før han tilbrakte fjorårsses­ongen på Jaeren.
 ?? ANDERS MINGE ?? Andreas Dybevik ble kåret til årets spiller blant Bryne-fansen i fjor. – Det var mitt beste år i klubben. Jeg ønsker å ta det et steg videre. Om det blir i Bryne, eller en annen klubb, vil framtiden vise, sier mannen som ble 26 år mandag.
ANDERS MINGE Andreas Dybevik ble kåret til årets spiller blant Bryne-fansen i fjor. – Det var mitt beste år i klubben. Jeg ønsker å ta det et steg videre. Om det blir i Bryne, eller en annen klubb, vil framtiden vise, sier mannen som ble 26 år mandag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway