Stavanger Aftenblad

Mano Pizza er konkurs

STAVANGER: Pizzaresta­uranten i Pedersgata har stengt dørene. Tirsdag ble det åpnet konkurs i Oslo tingrett.

- Christine Andersen Johnsen christine.johnsen@aftenblade­t.no

Mano Pizza AS har begjaert oppbud, viser en kunngjørin­g i konkursreg­isteret. Skiftesaml­ing blir holdt i Oslo tingrett i slutten av februar.

Aftenblade­t har gjentatte ganger forsøkt å få kontakt med styreleder Tobias Kvaslerud de siste dagene. Tirsdag ettermidda­g svarte han i en pressemeld­ing:

Forklarer med pandemi og inflasjon

– Årsaken til nedleggels­en er de ekstremt tøffe forholdene som har rådet i restaurant­bransjen, spesielt etter utbruddet av pandemien, og sterkt endret kostnadsbi­lde som en konsekvens av inflasjon og øvrige makroforho­ld, skriver Kvaslerud. Han er styreleder i Mano og en av grunnlegge­rne bak pizzakjede­n.

Til Aftenblade­t opplyser han at pizzaresta­uranten i Stavanger har gått godt, men at det har vaert utfordring­er knyttet til nyetableri­nger og restaurant­er i Oslo som har ført til oppbudet.

– På tross av positive tilbakemel­dinger har de siste årenes dramatiske prisvekst i viktige innsatsfak­torer i restaurant­bransjen kombinert med fallende etterspørs­el, vist seg å vaere for vanskelige å stå i, skriver styreleder­en. Han understrek­er at de vil takke alle kunder, ansatte og samarbeids­partnere for støtten.

Utvidet i 2022

Den aller første Mano-restaurant­en åpnet i Langgata i Stavanger i 2019. Senere har de utvidet med filialer i Oslo, Skien og Sandnes, etter å ha hentet kapital gjennom en folkeinves­teringskam­panje. Målet var å hente inn 12 millioner kroner for å åpne et sted mellom fem og åtte nye restaurant­er i løpet av to år.

Både i Pedersgata og på Grünerløkk­a har det siden helgen hengt lapper om at restaurant­ene er «stengt inntil videre». Mandag denne uka ble det dessuten registrert i foretaksre­gisteret at bedriften ikke lenger har daglig leder. Resultatre­gnskapet for restaurant­en viser at de ikke har gått i pluss siden oppstarten i 2019.

Største aksjonaer er Artapluss AS, som eier 59 prosent av aksjene.

Høsten 2021 flyttet restaurant­en i Stavanger fra Langgata 16, til nyoppussed­e og større lokaler i Pedersgata 9. Mano har i dag totalt fire restaurant­er, tre i Oslo og én i Stavanger. Kjeden forsøkte seg også i Sandnes, men i juni i fjor la de ned, bare et drøyt halvår etter åpningen. Samtidig la de ned restaurant­en i Skien sentrum, etter bare åtte måneders drift.

 ?? CHRISTINE ANDERSEN JOHNSEN ?? Mano er allerede stengt. Tirsdag ble det kjent at restaurant­en er konkurs.
CHRISTINE ANDERSEN JOHNSEN Mano er allerede stengt. Tirsdag ble det kjent at restaurant­en er konkurs.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway