Stavanger Aftenblad

– Jeg elsker å gå i angrep

FOTBALL: 18 år gamle Franco Lino ble møtt av snø som lavet ned og et vinterkald­t Stavanger. Men Vikings nye venstrebac­k fra Australia lar seg ikke skremme.

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no Mats Haugland mats.haugland@aftenblade­t.no

– Jeg må ut og handle mer varme klaer, sier Lino muntert.

Tirsdag kveld avslørte Aftenblade­t at den 18 år gamle venstrebac­ken Franco Lino naermet seg en overgang til Viking.

Klokken 10 onsdag formiddag ankom han SR-Bank Arena sammen med sin agent og Vikings sportsdire­ktør Erik Nevland.

Mens resten av Viking-laget trente i snødrevet på SR-Bank Arena, gjennomgik­k Franco Lino den medisinske testen i Jåttåvågen.

– Nå er alt klart og jeg er Viking-spiller. Jeg ser veldig frem til å komme i gang, sier han noen timer senere og er svaert tilfreds med å ha signert sin første proffkontr­akt som strekker seg over fire år.

Lino beskrives som en lynhurtig back og hentes fra Melbourne Victory – samme klubb i Australia som Viking hentet Nick D’Agostino fra for et år siden.

18-åringen har vaert på banen i seks kamper i A-League for Melbourne denne sesongen, og står bokført med tre U20-landskampe­r for Australia.

Første møtet med snø

– Det var en lang flytur hit og jeg hadde ikke forventet at det skulle vaere så kaldt. Dette er første gang på snø for min del, sier han og ler.

Med foreldre fra Sør-Sudan er Lino født og oppvokst i Australia.

Det er han ikke alene om. Nå er det fire fra «down under» i Viking: Lino, Gianni Stensness, Patrick Yazbek og Nick D’Agostino.

Franco Lino begynte å spille fotball i fem-seksårsald­eren. Han spilte i Melbourne Victory i seks år. Denne sesongen var hans første på A-laget.

Nå flytter han alene til Stavanger for å bli fotballspi­ller på heltid, og ikke på stipend som i hjemlandet.

– Jeg har kommet hit for å spille, ikke for å vaere stallfyll. Det er planen min. Jeg er en hardtarbei­dende og rask venstrebac­k som elsker å gå i angrep og bidra offensivt. Det offensive er en viktig del av spillet mitt.

Ingen dyr mann

– Hva vet du om norsk fotball?

– Det er en god liga, det går raskt og er intenst.

Hans første trening med sine nye lagkompise­r er torsdag. Og han er allerede innlemmet i Vikings australske gjeng.

– Jeg har fått snakket godt med et par av dem allerede, så det skal gå fint å flytte på andre siden av kloden alene. Det blir fin laering for meg. Jeg tror guttene skal ta godt vare på meg også, sier han.

Neste uke venter treningsle­ir i

Marbella. Det blir en fin anledning til å bli bedre kjent med sine nye lagkamerat­er.

Etter det Aftenblade­t kjenner til betaler Viking drøyt halvannen million kroner for venstrebac­ken.

Fart og fysikk

Sportsdire­ktør Erik Nevland sier dette om signeringe­n:

– Vi henter ham fordi vi har sett etter en venstrebac­k med stor fart og bra fysikk som er god en mot en defensivt. Franco er spennende og jeg har fått sett ham live. Han har tatt nivået i ALeague ganske fort og er en veldig spennende type.

– Han er 18 år, lite erfaring på toppnivå, er det en risiko ved å hente ham?

– Det er det alltid, enten spillerne er 18 år eller 29. Sånn er det jo bare. Men samtidig er det en potensielt stor oppside hvis dette lykkes. Franco har de kvaliteten­e som europeiske toppklubbe­r ser etter hele veien, det gjør ham veldig interessan­t, sier Nevland.

Jeg har kommet hit for å spille, ikke for å vaere stallfyll. Det er planen min. Jeg er en hardtarbei­dende og rask venstrebac­k som elsker å gå i angrep og bidra offensivt.

Franco Lino

 ?? VIKING FK ?? Onsdag ettermidda­g – mens snøen lavet ned i Jåttåvågen – kunne Franco Lino posere sammen med sportsdire­ktør Erik Nevland.
VIKING FK Onsdag ettermidda­g – mens snøen lavet ned i Jåttåvågen – kunne Franco Lino posere sammen med sportsdire­ktør Erik Nevland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway