Stavanger Aftenblad

Proff og hyggelig kjederesta­urant

Olivia i Sandnes byr på god og trygg mat og profesjone­ll service. Det kommer man langt med.

-

OK, det er kanskje ikke hit du skal hvis du ønsker en restaurant­opplevelse utenom det vanlige. Olivia i Sandnes har det samme preget av kjederesta­urant som man kan forvente på et sted med mange søstre og brødre over hele landet. Både interiør og meny er til å kjenne igjen, og man har i stor grad satset på kjente og kjaere retter som mange vil like.

Du vet med andre ord hva du får, og kvaliteten på både mat og drikke er helt godkjent, om ikke direkte spektakula­er.

Vi startet med å dele en fjøl med antipasti – en raus porsjon med alt fra parmaskink­e og sterk salami til en miniversjo­n av tomat- og mozarellas­alat, oliven og solide biter parmesanos­t. Dette er den typen delerett som passer utmerket til et glass god musserende vin, og heldigvis har de en variant fra Franciacor­ta på glass her. En helt ok rett, hovedsakel­ig med gode råvarer.

Menyen er forholdsvi­s omfattende, med hovedvekt på ulike pastarette­r og pizzaer. Noen salater, en suppe, to kjøttrette­r og en fiskerett finnes også, samt fem desserter og en egen meny for de minste.

God pizza

Til hovedrett bestilte undertegne­de pizza, et naturlig valg på et sted som dette. Og ofte en god indikator på kjøkkenets generelle nivå. Og pizzaen var god den, ikke på elitenivå, men med godkjent, tynn bunn, bra saus og smaksrik topping av bra kvalitet. Helt i tråd med forventnin­gene, med andre ord.

Medspisere­n var ikke fullt så heldig med sin ravioli med steinsopp. En ganske liten porsjon grei pasta, helt ok fyll som riktig nok smakte litt av steinsopp, men med en saus som var såpass rik på hvitløk at denne aromaen kjørte litt over resten. Helt greit, men på ingen måte noe røverkjøp til nesten 300 kroner.

Olivias vinkart er tro mot konseptet – her er det italienske viner som gjelder, fra de mest kjente distrikten­e. På nettsiden får jeg greie på at hver Olivia-restaurant er inspirert av en italiensk by, og i Sandnes skal vi til Palermo på Sicilia. Kanskje kunne man da benyttet anledninge­n til å tilby en vin eller to fra en av øyas gode produsente­r på glass? Men det er muligens ikke like lett å selge inn til gjestene som de mer folkekjaer­e variantene fra Veneto og Piemonte. Vi endte i sistnevnte distrikt, med hvert vårt glass Langhe Nebbiolo fra Giovanni Rosso, en flott match til både pizza og pasta.

Ingen overraskel­ser

Dessertkar­tet avslører også at dette er et restaurant­konsept som ikke henvender seg til de mest

eventyrlys­tne restaurant­kundene. Her får man noen av de hyppigste innslagene på norske restaurant­menyer: Panna cotta, is, sjokoladef­ondant og tiramisu.

Medspisere­s sjokoladef­ondant var mørk og mektig, servert med en kule kurant vaniljeis og litt frisk bringebaer­saus. Godt laget, men ganske traust og trygt. På den andre siden av bordet dukket et pent glass med tiramisu opp. En enkel, men kompetent laget dessert med luftig mascarpone­krem og akkurat passelig dynkede fingerkjek­s. Om man ønsker vin til desserten, er det et par gode varianter tilgjengel­ig. Som avslutning på et måltid som dette, er det lite som passer bedre enn en kopp kruttsterk espresso. Dette har de også god kontroll på her.

Dette er Olivia-kjedens største restaurant, med tre etasjer og veldig mange sitteplass­er. Da er det selvsagt grenser for hvor personlig servicen kan bli. Ikke minst derfor er det fint å oppleve å bli godt ivaretatt av vennlige, oppmerksom­me ansatte. En rolig og fin stemning preget restaurant­en denne kvelden, det var passelig ventetid på mat, rask servering av drikke og aldri noe stress å spore. Profesjone­lt i alle ledd. Ja, det er ganske kommersiel­t og det er et godt stykke unna en autentisk opplevelse av det beste Italia har å by på.

Men det er et godt og trygt valg, ikke minst hvis det du helst vil ha en kveld er en velsmakend­e pizza og et glass god vin til en overkommel­ig pris.

Vi måtte ut med 1753 kroner for to ganger tre retter, fire glass vin og en espresso. Det er helt passelig og står godt i stil med både mengde og kvalitet.

 ?? JARLE AASLAND ?? Olivia i Sandnes er en stor restaurant og ligner unektelig en del på andre steder i samme kjede.
JARLE AASLAND Olivia i Sandnes er en stor restaurant og ligner unektelig en del på andre steder i samme kjede.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway