Stavanger Aftenblad

Mahomes fikset Chiefs’ tredje seier på fem år

AMERIKANSK FOTBALL: Kansas City Chiefs vant Superbowl for tredje gang på fem år da San Francisco 49ers ble slått 25-22 etter forlengnin­g i en dramatisk kamp.

- NTB

For tredje gang triumferte Patrick Mahomes (28) og lagkamerat­ene ved å vende finalen etter pause.

Niners var klart best i første halvdel og ledet også 19-16 mindre enn to minutter før slutt, men Mahomes leverte med kniven på strupen. Han regisserte et siste angrep, og Harrison Butker sparket utlignings­poengene tre sekunder før slutt.

Niners vant myntkastet og fikk ballen først i forlengnin­gen. Brock Purdy førte laget dypt inn i motstander­ens sone. Et touchdown ville avgjort kampen, men laget måtte nøye seg med Jake Moodys tredje trepoenger.

Dermed var det opp til forsvaret å stoppe Chiefs, men Mahomes lot seg ikke stoppe og avsluttet et angrep over 75 yards og 14 spill med en touchdownp­asning til Mecole Hardman.

– Kampen var som et bilde på sesongen vår. Forsvaret holdt oss inne i kampen, og angrepet leverte da det gjaldt. Jeg er så stolt av gutta, sa Mahomes.

– Forsvaret vårt spilte fantastisk, og angrepet ga seg aldri, samstemte trener Andy Reid.

– Målet vårt har hele tiden vaert å vinne tre på rad, men da må man først vinne to. Alle har vaert ute etter oss, men nå får vi en sjanse til å gjøre det igjen neste år. Viva Las Vegas, sa han under troféoverr­ekkelsen, sa Travis Kelce etter å ha fått et hett gratulasjo­nskyss av kjaeresten Taylor Swift.

Chiefs vant Superbowl for fjerde gang. Den første kom i 1970. Da scoret norske Jan Stenerud lagets ni første poeng, og elleve totalt, i 23-7-seieren over Minnesota Vikings.

Patrick Mahomes (28) ble igjen kåret til Super Bowls mest verdifulle spiller (MVP).

– Andy Reid er den beste treneren gjennom tidene, sa Mahomes om 65-åringen som er den eldste treneren i hele NFL, og som er bare en av fem trenere i historien til å lede et lag til minst tre Super Bowltitler.

 ?? JOHN LOCHER / AP ?? Kansas City Chiefs quarterbac­k Patrick Mahomes kunne juble for seier.
JOHN LOCHER / AP Kansas City Chiefs quarterbac­k Patrick Mahomes kunne juble for seier.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway