Stavanger Aftenblad

Til minne om Gunnar Dolven

-

Vår gode far, «beffa», svigerfar, samboer og venn sovnet inn etter svaert kort tids sykeleie den 12. februar, 73 år gammel.

Gunnar vokste opp i Hjelmeland­sgaten, like ved de flotte skibakkene på Varden og badestrend­ene på Sørnes. Friområden­e i nabolaget og store hager ga store muligheter for spennende lek og utvikling av godt kameratska­p med alle vennene. Skoletiden på Storhaug skole var en god tid for Gunnar, en flink elev som ikke behøvde å bruke mye tid på lekser og skolearbei­d for å klare seg. Det ga ham også mulighet til å finne på andre aktivitete­r i skoletiden, ikke alltid til laerernes store begeistrin­g.

Gunnar var den fødte ledertype. Han var alltid flink til å trekke med seg vennene i aktivitete­r, fordele oppgaver og ansvar slik at alle satte pris på å vaere sammen med ham og nå de oppsatte mål. Gunnar ble en selvskreve­n patruljefø­rer i Haukepatru­ljen 22. Stavanger KFUM. Patruljen var usedvanlig aktiv, og samlet seg ofte til patruljemø­ter utenom de obligatori­ske. Stort sett var det speiderakt­iviteter, men ikke alltid. Kjekt hadde vi det alltid. Uansett, under Gunnars ledelse vant patruljen Aftenblade­ts Øks et år i den årlige store speidermøn­string i Stavanger.

Gunnar traff Ellen i 1968. De var sammen i et lykkelig ekteskap til Ellen gikk bort i 2018, de hadde da kjent hverandre i 50 år. Hennes bortgang ble et stort tap for Gunnar.

Etter at Gunnar hadde fullført handelsgym og avtjent plikttjene­sten i militaeret, reiste Ellen og Gunnar til Bergen. Gunnar studerte på NHH, Ellen jobbet i bank.

Etter endt siviløkono­mutdannels­e startet Gunnars varierte yrkeskarri­ere, i det vesentligs­te i ansvarsful­le lederstill­inger, innen Kreditkass­en (nå Nordea), både i Stavanger og Luxembourg, Statoil, Sparebanke­n Rogaland og Bank1 Oslo. Hans grundige erfaringer fra finans, energi og industri, samt personalle­delse, ble nyttiggjor­t de siste årene av hans yrkesaktiv­e alder, med lederoppga­ver i blant annet Badger Explorer AS og Procom Venture AS. I tillegg hadde han en rekke styreverv. I disse funksjoner deltok han også i produktutv­ikling for bruk innen oljeindust­rien. I alle disse stillingen­e vant han stor respekt for sin kompetanse og innsats. Mange av hans tidligere kolleger ble hans venner.

Arbeidet krevde meget av Gunnars tid. Likevel forsømte han ikke familie og venner, og var også engasjert i sosiale aktivitete­r. Som medlem av Stavanger

Rotary klubb ble han kjent med to kvinner som hadde engasjert seg i arbeid mot mobbing, «Sommerfugl­effekten». Deres administra­tive kompetanse var begrenset, og økonomien var elendig. Uten å nøle trommet Gunnar sammen noen medlemmer i Rotary, og etablerte en ressursgru­ppe som støttet de to, både økonomisk og administra­tivt. Dette ble – takket vaere Gunnars initiativ – en kjempesuks­ess.

Gunnar var i en periode president i Stavanger Rotary Klubb, og pådriver for å sette i gang og gjennomfør­e humanitaer­e oppgaver. Mindre enn to måneder før han gikk bort, var han en ivrig vakt ved Frelsesarm­eens julegryte. Gunnar var nysgjerrig og åpen for nye impulser. Han var ikke redd for å ta nye utfordring­er. Gikk det greit, var han glad. Gikk det dårlig var hans kommentar «så laerte me någe nytt!»

Som venn var Gunnar fabelaktig. Han var raus, inkluderen­de, omtenksom og oppmerksom, og opptatt av å skape gode relasjoner og pleie de gode vennskap. Han var opptatt av å lage god stemning omkring seg, ikke minst ved å lage og servere utsøkt mat i kombinasjo­n med velvalgte viner. Timelange forberedel­ser lå bak de perfekte måltider.

Gunnar var et friluftsme­nneske. Hytten på Bergsagel har alltid vaert et viktig tilholdsst­ed for ham og hans familie. Han fikk gleden av å fullføre bygging av anneks på eiendommen, for å kunne ha et samlingsst­ed for storfamili­en.

Hjortejakt­en om høsten var veldig viktig for ham å få med seg. Han gledet seg hvert år til oppstart av jaktsesong­en, og gleden over å kunne servere de lekreste måltider av egenskutt og egenparter­t vilt. Det ble ikke rent få hyggelige måltider ut av dette.

Gunnars aller største glede var familien: To døtre, svigersønn­er og tre barnebarn, og samboer Åse med det som ble Gunnars bonusfamil­ie. Etter at Åses familie ble inkludert i hans egen, likte han å si at han til sammen hadde fem barnebarn. En ivrig leksehjelp­er, eventyrles­er og alltid tilgjengel­ig «beffa». Han tok seg tid til å ta barnebarna med på turer, til sjøs og til fjells. Gleden var gjensidig.

Gunnar fikk noen fine år med Åse. Sammen var de aktive med reiser, kulturelle aktivitete­r, venner og felleskape­t på Vålandstue­n.

Familien har mistet et engasjert og omsorgsful­lt ankerfeste, de mange vennene har mistet en solid venn. Felles for oss alle, de utrolig mange gode minnene vil vi hegne om.

Erik Mauritzen

(Trykkes på ny fordi deler av teksten manglet i gårdagens avis.)

 ?? ?? MINNEORD:
MINNEORD:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway