Stavanger Aftenblad

Aga trenger ikke vaere bekymret for Høyres syn på turstisake­n

- Hilde Karlsen Høyre John Peter Hernes Høyre Cille Ihle Høyre Line Møllerop Høyre

TURSTI: Vi kan berolige Eli N. Aga og andre som lurer på hvor Høyre står i Gauselvåg-saken. Vi skal gjøre det vi kan for å få stadfestet planen fra 2010, slik at arbeidet med turstien endelig kan komme i gang.

Vi forstår godt Eli N. Aga sin bekymring for å få gjennomfør­t lovlig politisk fattet vedtak om tursti langs sjøen i gauselvåge­n. Noen av oss var sammen med Eli N. Aga med på å behandle planen for regulering av turstien. Planarbeid­et gikk over flere år før endelig plan ble vedtatt i 2010.

Før det hadde utallige forslag vaert ute på høring. Det ble gjennomfør­t en rekke befaringer i området og møter med de berørte grunneiere. Mest sannsynlig har ingen plansaker i Stavangers historie blitt befart mer før de er blitt vedtatt.

Bussveien verre enn tursti

De fleste grunneiern­e i området har gått i dialog med Stavanger kommune for å få gjort nødvendige tilpasning­er før opparbeide­lse av turstien. Så er det noen få av grunneiern­e som ikke har akseptert utfallet av den vedtatte planen. Det har vi respekt og forståelse for. Likevel må man på ett eller annet tidspunkt akseptere at et stort flertall i Stavanger Bystyret har vedtatt en regulering­splan. Enten man liker den eller ei.

Noen hundre meter vekke fra disse eiendommen­e har den nye bussveien i mellomtide­n blitt vedtatt og bygges nå ferdig. Inngrepene og ulempene for naboer som får et slikt anlegg over egen eiendom, vil for de fleste oppleves som langt mer dramatiske enn en pent opparbeide­t tursti.

På grunn av runde på runde med advokater og rettssaker, har den vedtatte regulering­splanen for turstien rukket å bli over ti år gammel. Da må Stavanger kommune vedta planen på ny for å ha verktøyene som trengs for å få planen

Turstien skal på plass til glede for Stavangers befolkning.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Innsendern­e har stor tro på at regulering­splanen for turstien i Gauselvåge­n vil bli vedtatt med stort flertall av bystyret i april.
PÅL CHRISTENSE­N Innsendern­e har stor tro på at regulering­splanen for turstien i Gauselvåge­n vil bli vedtatt med stort flertall av bystyret i april.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway