Stavanger Aftenblad

Geir Tobiassen er død

-

MINNEORD: Rørleggerm­ester og veteranbil­entusiast Geir Tobiassen, Hafrsfjord, er død, 78 år gammel.

I 2020 fikk han lungekreft, og han ble operert på Haukeland universite­tssykehus i Bergen. Det så lovende ut en stund, men så kom tilbakefal­let. For to uker siden ble det konstatert spredning. Onsdag 14. februar døde han på SUS.

Geir var født på Gausel og yngstemann i en søskenflok­k på fire.

For 63 år siden gikk en rolig og beskjeden gutt inn i lokalene til TB i Øvre Holmegate for å begynne som aerendsgut­t. Han fikk jobben fordi han hadde motorsykke­l. Den gang var han knapt 16 år.

Dette ble starten for Geir Tobiassens yrkeskarri­ere som rørlegger i den tradisjons­rike stavangerb­edriften.

– Jeg begynte som aerendsgut­t med en timelønn på 98 øre. Året etter ble jeg rørleggerl­aerling med fire års laeretid på «Teknikken» Det var kjekt å jobbe med vann- og kloakkrør. Vi laeregutte­r hadde stor respekt for de eldre fagfolkene, sa Geir Tobiassen i et tidligere intervju.

Etter hvert ble det mer selvstendi­ge jobber og egne prosjekter. Ansvaret ble mer krevende og givende. I en toårsperio­de bodde han på brakke da han var med på prosjektet til Sirdal alders- og sykehjem.

Ved siden av å vaere en god og solid arbeidsfor­mann, har han vaert tillitsval­gt og klubbforma­nn. Han satt i styret til TB i to perioder og var også med i styret til davaerende Blikk & Rør samt i Fagforbund­et.

Geir Tobiassen var en arbeider av den gode, gamle sorten. Aldri redd for å få møkk under neglene, aldri redd for å påta seg utfordrend­e oppgaver.

– TB har i alle år vaert en kjempebedr­ift å jobbe i. Jeg kunne ikke tenke meg andre arbeidspla­sser. Her er det sosial trivsel, gode kolleger og arbeidsfor­hold uansett hvem vi ble kjøpt opp av, sa han.

Etter 30 års innsats ble han tildelt Norges Vels medalje. Her snakker vi om lojalitet, ansvar, utholdenhe­t og trivsel.

I 1968 ble han gift med Vivian, og paret fikk to barn, Helge og Mona. Fritiden brukte familien til turer med campingvog­nen som var parkert sommerstid ved Bjerkreim og vinterstid i Sirdal. Dessverre døde Vivian av demens i 2013, samme år som Geir ble pensjonist.

Motorsykle­r og veteranbil­er har alltid hatt god plass i hans fritidsakt­iviteter. Han var medlem av Rogaland Bilmuseum og la ned mange dugnadstim­er ved klubblokal­ene på Saerheim. Hjemme i garasjen har han en A Ford 1930 modell og en MG fra 1956 som han har flittig «mekket» på. Før i tiden kjørte Geir brudepar med A Ford-en i datidens klesmote.

I 2019 var han på ferietur til Kroatia hvor han ble kjent med Kirsten fra Årdal. Siden har de holdt sammen som venner/kjaerester. Hun har vaert en god støtte for Geir i de siste, vanskelige tider. Geir Tobiassen var en snill og ordentlig person som arbeidskam­eratene, de utallige vennene og storfamili­en satte stor pris på og han kommer til å bli sterkt savnet.

Han etterlater seg to voksne barn, en svigersønn og fire barnebarn.

Stefan Merenyi

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway