Stavanger Aftenblad

– Unnskyld, Viking

FOTBALL: Etter samtaler med flere lagkamerat­er og sportsdire­ktør Erik Nevland, legger Zlatko Tripic seg flat og beklager etter å ha uttalt seg om Vikings spillerlog­istikk.

- Kjetil Flygind Journalist kjetil.flygind@ aftenblade­t.no Stig Nilssen Journalist stig.nilssen@ aftenblade­t.no

– Jeg har ingen rett til å blande meg opp i dette eller kritisere noen for jobben de gjør. Jeg vil unnskyld til Viking og til Nevland for at det kom ut som det gjorde.

Det sier Zlatko Tripic til Aftenblade­t.

I et intervju med TV 2 tidligere denne uken, snakket Viking-kapteinen om situasjone­n rundt nye spillere til klubben.

Tripic var klar på at Viking bør hente to-tre etablerte forsterkni­nger. Og la til at hvis han hadde styrt skuten, så hadde det sett annerledes ut.

Han føler budskapet hans kom feil ut.

– Gjort en fantastisk jobb

Torsdag ettermidda­g møtte Aftenblade­t en angrende Trinoen pic på spillernes luksuriøse hotell en sleivpasni­ng fra jetsetmari­naen Puerto Banus.

Han tok selv kontakt og ønsket å forklare seg overfor klubben, lagkompise­ne og supportern­e.

– Det jeg sa i intervjuet kom feil ut. Jeg har ingen rett til å fortelle noen i vår sportslige ledelse hvordan de skal gjøre jobben sin. Det er viktig for meg å understrek­e den fantastisk­e jobben Nevland har gjort for Viking i flere år nå. Og det var ikke meningen å kritisere ham eller kreve forsterkni­nger, sier Tripic.

Og fortsetter:

– De spillerne vi har i Viking i dag har vaert med på å få det beste ut av meg som spiller, og jeg ønsker å bidra til å få det beste ut av dem. Jeg er fornøyd med den stallen vi har i Viking i dag. Det er viktig for meg at det kommer fram.

Ikke blitt bedt om å beklage

Tripic sier han opplever at det har stormet litt rundt klubben. I fjor høst da laget sakket akterut i gullkampen. Og tidligere i vinter da overgangss­agaen rundt David Brekalo rullet og gikk.

– Men til tross for dette så har stemningen i spillergru­ppen vaert – og er – god og harmonisk. Vi har fått med oss at det er litt negativite­t – også fra supportern­e. Men hos oss er det ikke dårlig stemning.

– Har du blitt bedt av noen av dine sjefer i Viking om å gå ut på denne måten og beklage deg?

– Absolutt ikke. Jeg har hatt en fin prat med Nevland og

av de mer etablerte spillerne på laget. Dette går på min samvittigh­et. Viking er min klubb. Jeg elsker Viking. Jeg vil bare det beste for Viking. Og noen ganger når du er så glad i noen, så kommer ting feil ut. Det var ikke ment å vaere kritikk. Og Nevland fortjente ikke at det kan se ut som jeg kommer med kritikk av han. Og jeg skal vaere voksen nok til å ta ansvar og beklage.

Nevland reagerte

– Er det ikke lov at en kaptein er engasjert og tydelig og har sine meninger?

– Selvfølgel­ig. Jeg har mine sterke meninger internt. Sånn skal det vaere. Jeg er også glad for at trenerne og Nevland involverer meg og hører på hva jeg synes. Men det er Nevland som er den øverste sportslige lederen, det er han som står i stormene for oss og jeg skulle aldri gått ut på den måten jeg gjorde. Jeg vil bare det beste for Viking.

Sportsdire­ktør Erik Nevland sier til Aftenblade­t at han reagerte på Tripic’ intervju med TV 2. Torsdag morgen hadde han en prat med sin kaptein.

– Jeg synes det er voksent av Zlatko å beklage. Jeg reagerte veldig da jeg leste saken, sånn sett er det fint at Zlatko gjør dette. Vi har ingenting usnakket.

– Har du bedt han om å beklage?

– Overhodet ikke. Men vi har snakket om dette. Og det går helt fint.

PS! Torsdag forlenget Gianni Stensness sin kontrakt med Viking til ut 2025.

 ?? STIG NILSSEN ?? Zlatko Tripic tok selv kontakt med Aftenblade­t i Marbella og ville forklare seg etter at han ga et intervju til TV 2.
STIG NILSSEN Zlatko Tripic tok selv kontakt med Aftenblade­t i Marbella og ville forklare seg etter at han ga et intervju til TV 2.
 ?? ?? AFTENBLADE­T I MARBELLA:
AFTENBLADE­T I MARBELLA:
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway