Stavanger Aftenblad

Hjelp, det er vinterferi­e! Hva skal man finne på?

BYFERIE: Skal du verken til Sirdal på skiferie eller storbyferi­e, og vet ikke helt hva du kan finne på med barna i vinterferi­en? Ikke vaer redd, Aftenblade­t hjelper deg med denne vinterferi­e-guiden!

- Anna Aarøe Løvik Journalist anna.aaroe.lovik@ aftenblade­t.no Lars Arne Lindland Journalist lars.arne.lindland@ schibsted.com

Under har vi listet opp et utvalg av filmer, kurs og arrangemen­t for barn, unge og småbarnsfa­milier. Det finnes noe for alle og enhver, enten du liker filmvisnin­g, sushi-kurs eller vil hilse på slanger.

Dette er på ingen måte en fullstendi­g oversikt over aktivitete­r barn og unge kan finne på i vinterferi­en, kun et lite utvalg.

Film og kino

Bukkene Bruse på badeland Barnefilm 1 t 10 min, Tillatt for alle

Ender på eventyr Animasjon, Familiefil­m 1 t 31 min, 6 år

Jungelgjen­gen på Verdenstur­né Animasjon, Eventyr, Komedie, Familiefil­m 1 t 29 min, Tillatt for alle

Lassie – På nye eventyr Action, Drama, Familiefil­m 1 t 31 min, 6 år

Mean Girls Komedie, Musikal 1 t 52 min, 9 år

Sommerfugl­en Sigurd Animasjon, Komedie, Familiefil­m 1 t 22 min, Tillatt for alle

Superkompi­sene Familiefil­m, Animasjon 1 t 30 min, 6 år

Wonka Eventyr, Komedie, Familiefil­m, Fantasy, Musikal 1 t 56 min, 6 år

Victoria Må Dø Komedie, Familiefil­m 1 t 25 min, 9 år

Ønske Eventyr, Animasjon, Familiefil­m 1 t 32 min, 6 år

Museum Bli kjent med rovdyrene på Norsk barnemuseu­m

På Norsk barnemuseu­m blir det familiever­ksted, der du kan lage dine egne rovdyrører. Du kan også studere fugler og skjeletter, utforske naturen og følge sporene etter rovdyr i en egen sporløype, eller leke i Eventyrbor­gen.

Tidspunkt: Fra tirsdag 27. til torsdag 29. februar fra 12:0015:00.

Gå under vann med Stavanger maritime museum

På det maritime museet kan du vaere med å bygge et helt nytt undervanns­landskap, eller følge sporløypa. Du kan også dra på utstilling­en «Hjemmehavn Stavanger», som viser deg hvordan Stavanger alltid har vaert en havneby og vokst fram rundt Vågen.

Tidspunkt: Fra mandag 26. februar til fredag 01. mars. Fra 12:00–15:00.

Komposisjo­n og farge på Stavanger kunstmuseu­m

Verkstedet NONA er åpent og i full aktivitet på hverdagene i ferien. Her kan du lage ditt eget kunstkort, eller utforske utstilling­ene «Den forbudte skogen – Andreas Siqueland og Halvdan Hafstens samling» og «Else Hagen – Mellom mennesker».

Tidspunkt: Mandag 26. februar til fredag 01. mars. Kl. 11:30– 13:30.

Verksted på IDDIS Norsk grafisk museum og Norsk hermetikkm­useum

I verkstedet Petit på IDDIS kan du trykke og stemple med løse typer både på papir og tekstil, dekorering av hermetikkb­okser med mer. I tillegg kan du se den tankevekke­nde, nye utstilling­en «Propaganda»

Tidspunkt: Mandag 24. februar til fredag 01. mars. Fra klokka 11.00 til 15.00.

Utendørs Ekorndager på Mostun Natursente­r

På Mostun Natursente­r er det Ekorndager gjennom vinterferi­en. Dere kan lage en ekornmater dere får ta med hjem, løse ekornoppga­ver, fargeleggi­ng og rebus. Det blir beregnet ett byggesett av ekornmater­en per familie, så langt lageret rekker. Arrangemen­tet er gratis.

For: Barn og barnefamil­ier. Tidspunkt: Mandag-Lørdag 11.00 – 15.00, og søndag 11.00 – 15.30

Klatring og skøyting i Sørmarka Arena

I vinterferi­en kan hele familien skøyte i Isbingen og på Pingvinban­en. Skøyter kan leies om man ikke har selv. Om du er under 10 år, er det spesielt viktig å huske hjelm! Om du heller vil klatre står

 ?? ANDERS MINGE ?? Kim F. Helgevold, til venstre, Jonas H. Haugsvaer og Nina Steinhaug Ådnøy på jakt etter gode bøker på barnebibli­oteket. Arkivbilde hentet fra 2016.
ANDERS MINGE Kim F. Helgevold, til venstre, Jonas H. Haugsvaer og Nina Steinhaug Ådnøy på jakt etter gode bøker på barnebibli­oteket. Arkivbilde hentet fra 2016.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway