Stavanger Aftenblad

– Det er nydelig å vaere hjemme

FOTBALL: Det er solgt over 5000 billetter til Norges landslagsk­amp mot Kroatia. De lokale stjernene gleder seg til å spille på hjemmebane i Stavanger.

- Tom Gøran Haukalid tom.goran.haukalid@aftenblade­t.no

Norge har gitt seg selv et godt utgangspun­kt i kampen om å beholde plassen i gruppe A i Nations League. Etter 3–0-seieren mot Kroatia på bortebane, skal det fryktelig mye til for at landslaget ikke spiller på øverste nivå i Nations League.

Tirsdag spilles returoppgj­øret på SR-Bank Arena i Stavanger. Det er også her de norske landslagss­tjernene har hatt base de siste dagene.

– Jeg tenkte å ta turen innom Naerbø de dagene vi er her. Det er nydelig å vaere hjemme – ingenting er så godt som det. Det blir veldig kjekt med kjentfolk på tribunen, sier Elisabeth Terland til Aftenblade­t.

– Er jeg god nok, spiller jeg

Naerbø-jenta ble sittende på benken hele oppgjøret under den første kampen til den ferske landslagss­jefen Gemma Grainger.

Det samme gjorde Maria Thorisdott­ir. Av de lokale i landslagst­roppen var det kun Tuva Hansen som kom på banen i det første oppgjøret, da hun fikk spille de siste 15 minuttene av kampen.

Backen har slitt med spilletid i Bayern München denne sesongen, men fortalte nylig til Aftenblade­t at hun trives i treningshv­erdagen i den tyske storklubbe­n

– Så lenge jeg utvikler meg som spiller, er det det viktigste. Er jeg god nok, spiller jeg.

Håper på 6000 tilskuere

Mandag kom nyheten om at returoppgj­øret spilles uten de norske stjernene Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen, som begge pådro seg skader mot Kroatia.

Det åpner muligheten for Terland, som har bøttet inn mål for Brighton denne sesongen, til å vise seg fram for hjemmepubl­ikummet.

Aftenblade­t har vaert i kontakt med arrangøren. De melder at det er solgt rundt 5000 billetter til kampen mandag, og at de håper på 6000 tilskuere.

 ?? NIKOLA KRSTIC / NTB ?? Det norske landslaget spiller landskamp mot Kroatia på SR Bank Arena tirsdag klokken 18.00.
NIKOLA KRSTIC / NTB Det norske landslaget spiller landskamp mot Kroatia på SR Bank Arena tirsdag klokken 18.00.
 ?? CARINA JOHANSEN / NTB ?? Elisabeth Terland er tilbake på norsk jord.
CARINA JOHANSEN / NTB Elisabeth Terland er tilbake på norsk jord.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway