Stavanger Aftenblad

Må ha hjelp for å snyte erkerivale­n: – Må ta dem med i aftenbønne­n

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

ISHOCKEY: Selv om det gjenstår tre kamper av seriespill­et, starter sluttspill­et allerede på lørdag for Oilers. Som puster Vålerenga i nakken i kampen om 2.-plassen på tabellen.

– Nå er det av med silkehansk­ene. Vi må gi full gass, sier Oilers-målvakt Henrik Holm til Aftenblade­t.

33-åringen fra Fredriksta­d fikk en frikveld da Oilers slo Lørenskog 5–0 torsdag. Jens Hoekstra voktet buret og holdt nullen.

Holm har vaert ute en vårdag før og vet hva denne tiden på året betyr: At sluttspill­et naermer seg. Og da er det virkelig alvor for alle med puck og kølle.

Et Oilers-lag som har variert voldsomt denne sesongen – og tidvis ikke har sett ut som noe som minner om et mesterlag – må finne en måte å kappe inn sølvplasse­rte Vålerengas luke på tabellen. Den er på fire poeng.

Skal Oilers få hjemmebane­fordel i en semifinale­serie, må de slå nettopp VIF på Jordal torsdag neste uke – og slå Sparta hjemme i DNB Arena lørdag ettermidda­g og slå Lørenskog på borteis i serieavslu­tningen neste helg.

Har en plan

– Det er fullt mulig at vi kan komme oss forbi Vålerenga, sier Holm.

– Men vi må vaere kjedelig å ha fokus på oss selv. Vi må konsentrer­e oss om å gjøre jobben selv i de kampene vi har igjen, supplerer kaptein Mathias Trettenes.

Vålerenga møter Stjernen i Fredriksta­d og Comet i Halden i tillegg til møtet med Oilers.

– Vi må ta med både Stjernen og Comet i aftenbønne­n framover. Vi får ikke gjort noe mer med de kampene enn å følge med og krysse fingrene. Og gjøre jobben vår selv, sier den rutinerte Oilers-målvakten.

Oilers-trener Anders Gjøse har hatt mer enn nok å stri med i sin første sesong som hovedtrene­r. Skader, sjukdom, lite kontinuite­t i rekker og tropp og et spill som ikke helt har funnet sin form.

Eller gitt de resultaten­e gulltørste Oilers-fans vil ha.

Men Gjøse kjenner det krible. Han kjenner at det er noe på gang.

Og så var det denne 2.-plassen, da.

– Det er ikke i våre hender nå. Selv om vi vil vinne alle våre gjenståend­e kamper, ligger litt på Vålerenga også. For vår del starter alt med at vi må slå Sparta nå først. Jeg må si jeg kjenner at vi er i ferd med å bygge oss opp mot sluttspill­et.

– Hvorfor er den 2.-plassen så viktig?

– Det er fordi den gir en hjemmebane­fordel i sluttspill­et. Vi ønsker å spille flest mulig kamper på hjemmebane – spesielt i en semifinale. Der det i ytterste konsekvens kan vaere forskjelle­n på exit og en plass i finalen.

Klare for oppgaven

– Hvor langt unna er du å ha et fullblods sluttspill-lag nå?

– Vi er på vei dit. Vi er litt inne i den boblen allerede. Vi lukter liksom litt på det. Vi så mot Lørenskog at vi var solide, så vi er godt på vei. Det merker jeg på alle.

Mathias Trettenes mener Oilers har gjort mye riktig i det siste.

– Laget ser mer stabilt ut. Vi leverer kamper som er tryggere defensivt. Det må vi bygge videre på. Rekkene våre trommer og går. Bredden i troppen begynner å ta form igjen. Vi er på rett vei. Men de testene som kommer nå, med Sparta først, blir viktig med tanke på selvtillit og følelsen vi går inn i sluttspill­et med. Men vi skal vaere klare for oppgaven, sier Trettenes.

PS! Det står 2–2 i innbyrdes oppgjør mellom Oilers og VIF denne sesongene. Lagene har vunnet to kamper hver.

 ?? THOMMAS HUSEVIK ?? Henrik Holm og Anders Gjøse vil veldig gjerne avslutte seriespill­et med å rappe 2.-plassen på tabellen fra Vålerenga. Den gir en potensielt stor gevinst når kampen om NM-gullet starter.
THOMMAS HUSEVIK Henrik Holm og Anders Gjøse vil veldig gjerne avslutte seriespill­et med å rappe 2.-plassen på tabellen fra Vålerenga. Den gir en potensielt stor gevinst når kampen om NM-gullet starter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway