Stavanger Aftenblad

Flere gater kan åpnes for trafikk

- Christophe­r Gjøvåg Trondheim, opprinneli­g fra Sola

POLITIKK: Det er plass til enda mer trafikk i Stavanger sentrum, her er tre forslag.

På Onsdag ble det kjent at flertallsp­artiene i Stavanger ønsker å forkorte Sommervåge­n med 40 dager. Argumentas­jonen var blant annet at naeringsli­vet led under stengingen av denne 200 meter lange strekninge­n. Bare dagen etterpå ble det vedtatt at Kirkegata og Breigata skal åpnes for trafikk igjen, i det som fremstår som et veldig forhastet vedtak.

Men hvorfor stoppe her? Flertallsp­artiene er godt i gang, så her er tre forslag til andre gater som kan åpnes for trafikk. 1. Kirkegata til Domkirkepl­assen: Når man først åpner opp Breigata og Kirkegata som før, virker det nesten urimelig at man ikke også skal kunne kjøre i resten av Kirkegata til Domkirkepl­assen også. Som de to tidligere nevnte vedtakene viser, så er biltrafikk avgjørende for naeringsli­vet, så på mange måter er det ett under at det finnes noen butikker i denne gata i det hele tatt. Ved å åpne for trafikk og noen korttids parkerings­plasser, så blir nok alt så mye bedre!

Østervåg: I samme område ligger Østervåg. Gata er jo litt trang enkelte plasser, men nord for Steinkarga­ta bør det vaere plass til både enveiskjør­ing og noen parkerings­plasser. Kanskje hadde en slik løsning holdt liv i tradisjons­rike Hustvedt & Co også? At butikken ble grunnlagt i 1873, 12 år før Carl Benz bygget verdens første bil i 1885, og holdt det gående i 90 år før den ble allemannse­ie i Norge, er nok bare en tilfeldigh­et.

Arneageren: De fleste har spist en cheeseburg­er på McDonald's etter en kveld på byen. Men ingen McDonald's er da komplett uten DriveThru? Ved å åpne Bakkegata rundt Sølvberget for trafikk kan man enkelt løse dette. Bilene kan enten snu på den romslige plassen eller, om man gjennomfør­er forslag 1, kan kjøre gjennom Søregata og ut Domkirkepl­assen. Med denne nye kundestrøm­men slipper de nok å ha åpen til langt på natt for å livnaere seg på natterangl­ere og fyllefante­r også.

I tilfellet du var i tvil så er ingen av disse forslagene seriøse. De er tvert imot ganske absurde. Men hvorfor er de mer absurde en vedtakene denne uka? Alt som skulle til for å åpne Breigata og Kirkegata var en telefon til Leif Arne Moi Nilsen (Frp) fra én naeringsdr­ivende som «hadde null kroner i innslag på kassen». Ikke bare det, men litt trafikk og korttidspl­asser med maks 15 min ståtid, er alt som skal til for å løse problemet. Sedvane virker å vaere den eneste forskjelle­n. Og gammel sedvane har aldri vaert et godt argument for å gjøre (eller ikke gjøre) noe.

2.

3.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway