Stavanger Aftenblad

Kuttet kostnader til beinet, men gikk fremdeles med underskudd

FOTBALL: Underskudd­et til Sandnes Ulf er i overkant av 1,5 millioner kroner. I 2024 har klubben budsjetter­t med et overskudd på over to millioner kroner.

- Tom Gøran Haukalid tom.goran.haukalid@aftenblade­t.no

– Det er bare noe penger vi mangler. Ellers har vi alt.

Slik innledet en lattermild Njål Østerhus, styreleder i Sandnes Ulf, årsmøtet i Sandnes Ulf onsdag kveld.

Det er ingen hemmelighe­t at Sandnes Ulf har hatt et svaert krevende år økonomisk.

Klubben holdt seg i 1. divisjon fjor, men de store overskrift­ene handlet om at klubben er satt i økonomisk rød sone av NFF, noe som betyr at de må gjøre en rekke tiltak for å skikk på økonomien.

Blant grepene Sandnes Ulf tok, var permitteri­nger, nedskaleri­ng av administra­sjonen og kutte kostnader ved borteturer.

Nå er regnskapet for 2023 klart.

Driftskost­nader ned med over to mill.

Det viser at salgsinnte­ktene har gått noe ned sammenlikn­et med 2022. Samtidig har klubben redusert både lønnsog driftskost­nadene med rundt to millioner kroner.

I fjor kunne daglig leder Øystein Elvestad fortelle at de ulike grepene klubben hadde gjort rundt økonomien, hadde spart klubben for rundt seks millioner kroner.

Likevel gikk Sandnes Ulf Toppfotbal­l med et underskudd på rett i overkant av 1,6 millioner kroner i 2023, det til tross for at de budsjetter­te med et overskudd på litt over to millioner i fjor.

I 2022 var underskudd­et på 1.835.454 kroner.

– Årsregnska­pet reflektere­r at 2023 var et krevende år for klubben. Kostnadene var altfor høye i forhold til inntektene. Det viktigste er at budsjettet som er lagt i 2024 er et budsjett vi står hundre prosent inne for at skal gi et positivt resultat i 2024, sierElvest­ad.

Ambisjoner om å havne i grønn sone

Kontrollko­miteen roser ledelsen i klubben for grepene som er tatt. Samtidig mener de Sandnes Ulfs budsjetter­te overskudd på 2.134.000 i 2024 kan bli utfordrend­e å få til.

– Det er i overkant ambisiøst i forhold til fjorårets resultat, står det i kontrollko­miteens uttalelse.

– Den største frykten er nedrykk. Det er det vi ikke har kontroll på. Alt som har med penger å gjøre har vi kontroll på, sa Østerhus til årsmøtet.

Fra årsrapport­en kommer det også fram at Sandnes Ulf har satt seg flere ambisiøse mål innen 2026. Deriblant: Havne i grønn med positiv likviditet­sstyring og årsresulta­t

Opprykk eller topp 18 klubb i Norge.

Gjøre Øster Hus Arena til en av de viktigste møteplasse­ne i regionen, slik at tilskueran­tallet kan øke med 15 prosent hvert år. Lokal profil på A-laget som etterstreb­er mer enn 50 prosent lokale spillere.

 ?? JARLE AASLAND ?? Sandnes Ulf må nok en gang presentere et underskudd.
JARLE AASLAND Sandnes Ulf må nok en gang presentere et underskudd.
 ?? JARLE AASLAND ?? Øystein Elvestad har sittet i sjefsstole­n i ett år nå.
JARLE AASLAND Øystein Elvestad har sittet i sjefsstole­n i ett år nå.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway