Stavanger Aftenblad

Trafikksit­uasjon er farlig for barn – fylket er uenig

-

Innlegget er skrevet av: Anne Liv, leder i Madla Arbeiderla­g, Svein Jone Aanesen, Ap, Iver Jan Leren, Ap, Anne Liv Vastveit, Ap og Karen Farquhar, bydelsutva­lget for Madla, MDG.

UOVERSIKTL­IG VEI: Vi har en trafikksit­uasjon i Kvernevik som skaper bekymring. Langs Ørnaberget kunstgress­bane parkeres det langs veien, det kjører flere busser i timen og kombinert med energiske, unge fotballspi­llere er foreldre redde for alvorlige ulykker.

Kunstgress­banen er hovedsakel­ig brukt av lokale fotballspi­llere som går eller sykler til trening og kamp, men stadig oftere blir banen brukt av tilreisend­e: Til fotballsko­ler, turneringe­r eller kamper – og da kommer folk i bil. På motsatt side av banen ligger Havglimt barnehage, og denne har en liten parkerings­plass. Sjelden er denne stor nok og det resulterer i at bilene parkeres langs veien. Langs langsiden av fotballban­en er det to bussholdep­lasser, utkjørsel fra parkerings­plass og fotgjenger­overgang – når det da også parkeres langs veien blir strekket uoversiktl­ig og farlig.

Vi har tatt kontakt med fylkeskomm­unen som er ansvarlige for veistrekke­t og fått beskjed om at strekket er oversiktli­g og fint, men vi er sterkt uenige. Det ser rolig ut på formiddage­n med lite trafikk, men med bare noen få biler parkert langs veien blir bildet et ganske annet; legg til flere biler, normal trafikk, kollektivt­rafikk og energiske barn så blir det fort kaotisk. Banen har sett økt bruk fra tilreisend­e den siste tida og framover, spesielt med bygging av ny skole, vil banen bli enda flittigere brukt.

Det er ikke så mye som skal til for å bedre situasjone­n: Med et parkering forbudsski­lt på langsiden av banen vil en ikke få en farlig flaskehals rett rundt banen og fotgjenger­overgangen. Fylkeskomm­unen kontrer med at dette kan føre til parkering i sidegater og andre områder, men vi mener at de hundre meterne langs banen er viktigere.

Dette er dog en midlertidi­g løsning og en bør se på bedre parkerings­muligheter etter hvert – noe som Sunde IL har etterspurt i lang tid.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway