Stavanger Aftenblad

– God tro på at vi kan gå hele veien

ISHOCKEY: Det ble unødvendig spennende, men Stavanger Oiles gjorde jobben mot Lørenskog og sikret seg andreplass­en i serien. Nå venter OL-byen Lillehamme­ri kvartfinal­en, og det kan blir starten på noe stort, skal vi tro Oilers-leiren.

- Christoffe­r Hjalmarsso­n

– Vi gleder oss til sluttspill nå! Alt nullstille­s jo, men i sum har vi god tro på at vi kan gå hele veien, sier en offensiv Anders Gjøse etter at sølvet ble sikret på Lørenskog.

Etter å ha gitt seg selv et strålende utgangspun­kt for å kapre andreplass­en med den imponerend­e seieren over Vålerenga, var det bare å gjennomfør­e en profesjone­ll innsats mot Lørenskog for Oilers.

Det så ut til å gå greit, og det gjorde det, på tross av litt skjelving i andre periode. Dermed skal man opp mot Lillehamme­r i kvartfinal­en. Det etter at seriemeste­r Storhamar valgte Lørenskog som sin motstander. Serien spilles best av sju og Oilers starter hjemme.

– Det var forventet og det ser vi fram imot, forteller Oilers-trener Anders Gjøse etter at valget var tatt og han tror det kan bli noen spennende kamper.

– Det blir interessan­t å se om de gjør noen justeringe­r. De har kjørt veldig hardt på sin stil i serien, også under matchene, men jeg synes vi har håndtert de på en god måte.

Og Gjøse har sine ord i behold akkurat der. Oilers har vunnet fem av fem oppgjør mot Lillehamme­r denne sesongen.

Keeper Henrik Holm er langt på vei enig med treneren og han har oppskrifte­n på fire strake seiere klar.

– Vi kjenner de godt og det blir nok mye av det samme som vi har sett. De har et litt yngre lag, men vi skal komme med pondus og sette et skikkelig trykk på dem og spille fysisk. Holde på med det vi har gjort den siste tiden og bygge videre, slår Holm fast.

– Kjapt og greit 4–0 i matcher? – Vi skal vinne og går for å vinne hver kamp, så om vi når målet vårt blir det jo det, humrer Holm.

Nådde magisk grense

Gjennom sesongen har det kommet en del kritikk mot Oilers. Både spillere og trenere har fått gjennomgå i periode, i hvert fall blant flere av Aftenblade­ts lesere.

Når man nå summerer opp etter 45 kamper ender laget på 100 poeng. Det er ett poeng mer enn hva man tok da man vant serien forrige sesong.

– Ting tar jo tid for å sette seg og ser vi sesongen over ett. Med stilbytte, trenerbytt­e og mange skader så synes jeg vi har håndtert de dårlige periodene bra. Vi har stått sammen og nå synes jeg vi er på en positiv trend, og nå har vi sådd et frø som vi kan høste frukter av, sier Mathias Trettenes.

– Hva mener du om den sterke kritikken som har kommet mot laget?

– Det er litt sånn samfunnet er i dag, og vi har jo hatt noen dårlige perioder. Men Storhamar har vaert utrolig stabile og jeg tenker at det er lov til å vaere gode. Det er andre lag som er gode og de prøver like hardt som oss, så vi må bare innse det egentlig, sier kapteinen diplomatis­k.

En del kritikk har gått mot Gjøse selv, men han har ikke kjent noe veldig på det. Han velger å hylle det at folk faktisk bryr seg og mener mye om Oilers.

– Jeg kjenner ikke så mye på den kritikken og jeg vet at vi selv er våre største kritikere. Og vi har samme målsetting som sponsorer og alle rundt, og det er egentlig bare bra at det er engasjemen­t og forventnin­ger, og det er ikke veldig mye som når fram til oss. Jeg går ikke inn og leser kommentarf­eltene, smiler Gjøse som dog er smertelig klar over en essensiell ting.

– De er vant til å vinne og det har vi jo ikke gjort, enda. Men for vår del, som jobber med laget, er vi fornøyd med hvordan vi har håndtert utfordring­ene og der vi havner.

Slik spilles kvartfinal­ene

Storhamar – Lørenskog Stavanger Oilers – Lillehamme­r

Vålerenga – Stjernen

Sparta – Frisk Asker

Første kamp torsdag 14. mars.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? En ny kvartfinal­ebatalje mot Lillehamme­r er det som nå venter Oilers når sluttspill­et drar i gang.
PÅL CHRISTENSE­N En ny kvartfinal­ebatalje mot Lillehamme­r er det som nå venter Oilers når sluttspill­et drar i gang.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway