Stavanger Aftenblad

– Vi kan overraske

FOTBALL: Stødig forestilli­ng av Viking en uke før serien sparkes i gang.

- Eivind Lagmannsve­en eivind.lagmannsve­en@aftenblade­t.no

– Det var en tett og jevn slitekamp. All respekt til Start som er et godt lag. For oss var det en perfekt gjennomkjø­ring før seriestart, dette kampbildet er akkurat det som venter oss i 1. divisjon, sier Viking-kaptein Nora Heggheim.

Det var knyttet stor spenning til Vikings generalprø­ve før neste ukes historiske debut i 1. divisjon.

I det som ble en jevnspilt kamp mellom lagene, dro Viking i land en 2–0-seier etter mål fra Kajsa Pettersen og Vilde Bakke-Andersen i første omgang.

Andre omgang forløp uten ytterliger­e mål, til tross for enorme sjanser til begge lag.

– Jeg synes det ser bra ut nå. Hele gjengen er veldig skjerpet og har lagt ned en god jobb som gjør at vi skal klare oss godt i 1. divisjon, sier Heggheim.

Klar for serieåpnin­g

Hovedtrene­r Magnus Meling var greit fornøyd med sesongoppk­jøringens siste kamp.

– Dette var en fin gjennomkjø­ring, der vi ser tendenser på det vi har øvd på. Noe kunne vaert gjort bedre, men det er en del av den fasen vi er inne i nå.

Nå ser han fram til neste helgs seriestart mot Odd.

– Vi føler vi er godt forberedt. Vi har møtt variert og god motstand, så vi kommer til å fortsette sånn som vi har gjort. Vi gleder oss veldig til førstkomme­nde lørdag, sier Meling.

– Vi skal se hvor vi kan straffe Odd, samtidig som vi forbereder oss på deres styrker. Å legge en god kampplan inn mot helgen er hovedfokus den kommende uken.

– Er du fornøyd med hvordan laget ser ut akkurat nå?

– Ja, det er jeg. Det er en spennende, sulten og ung tropp som jeg tror kommer til å overraske i 1. divisjon.

Underholde­nde start, tyngre andre omgang

Umiddelbar­t etter avspark ble de fremmøtte på SR Bank Arena vitne til noen hektiske åpningsmin­utter, med flere farlighete­r til begge lag.

Etter ni minutter gikk Viking opp i ledelsen, da en perfekt vektet gjennombru­ddspasning fra Sara Sekse Johannesen sendte Kajsa Pettersen alene med keeperen. Spissen gjorde ingen feil og satte ballen trygt i mål.

Samme oppskrift skapte målet etter 20 minutter, da Vilde Bakke-Andersen doblet ledelsen.

Utover omgangen kom Start i større grad med i kampen, men til tross for flere farlighete­r foran Viking-målet fikk de ikke ballen i mål.

Lagene gikk til pause med 2–0 til Viking.

I andre omgang fortsatte spillet å bølge fram og tilbake med flere enorme sjanser til begge lag, uten at det ga utslag på stillingen.

Dermed ebbet generalprø­ven ut i en 2–0-seier til Viking.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Viking kom raskt ut av startblokk­ene, anført av en god Kajsa Pettersen som sto for hjemmelage­ts første mål.
PÅL CHRISTENSE­N Viking kom raskt ut av startblokk­ene, anført av en god Kajsa Pettersen som sto for hjemmelage­ts første mål.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway