Stavanger Aftenblad

Sandnes Ulf fikk sin første seier i oppkjøring­en

FOTBALL: Endelig fikk Thomas Pereira oppleve en seier som ny trener i Sandnes Ulf. Etter en meget sterk andreomgan­g gikk de av banen med 5-2-seier over Vard Haugesund.

- Svein Hagen

I hjemmekamp­en mot 2. divisjonsl­aget, var det helt klart gjestene som kom best i gang. Tidlig kom de på en overgang og en gedigen målsjanse, men solid keeperspil­l av Tord Flolid hindret baklengsmå­l for Sandnes Ulf.

Hjemmelage­t var også naere en scoring tidlig ved nysignerin­gen Haris Brkic, men gjestenes keeper var virkelig med på notene og reddet mesterlig.

Gjestene sto for den første scoringen i oppgjøret på Øster Hus Arena. Svakt forsvarssp­ill fra hjemmelage­t gjorde sitt til at Robert Kling lett kunne sette ballen inn i nettmasken­e etter et snaut kvarters spill.

Vel halvveis i den første omgangen sørget Haris Brkic for balanse i regnskapet med sitt meget gode langskudd som gikk inn helt nede i det naermeste hjørnet.

Mot slutten av omgangen fikk gjestene sitt andre mål i kampen. De kom seg helt ned til dødlinjen på venstresid­en og innlegget satte dessverre Mads Bager i eget mål og dermed pauseledel­se for gjestene.

Den andre omgangen var ikke mer enn vel ett minutt gammel før Sandnes Ulf og Tommy Høiland utlignet. Like etter kunne faktisk hjemmelage­t tatt ledelsen, men det hele rant ut i sanden.

Det var ingen tvil om at det var hjemmelage­t som trykket mest på utover i den andre omgangen, men samtidig var også gjestene giftige på sine overgangsm­uligheter.

I løpet av noen kjappe minutter sørget Sandnes Ulf for tre scoringer. Først fikset Isak Tomar Hjorteseth for 3-2. Så var det Jarmund Kvernstuen for to scoringer i løpet av halvannet minutt. Først via en Vard Haugesund-spiller, så ordnet han opp selv med en enkel scoring.

Det hadde faktisk ikke vaert noe å si på om de lyseblå hadde scoret flere ganger de siste minuttene av oppgjøret, men alt i alt må de si seg godt fornøyd med en så solid seier på hjemmebane.

Neste treningska­mp for Sandnes Ulf er borte mot Start førstkomme­nde lørdag.

?? JON INGEMUNDSE­N ?? Sandnes Ulf-trener, Thomas Perira, hadde god grunn til å smile etter at laget slo Vard Haugesund med hele 5–2 i treningska­mpen.
JON INGEMUNDSE­N Sandnes Ulf-trener, Thomas Perira, hadde god grunn til å smile etter at laget slo Vard Haugesund med hele 5–2 i treningska­mpen.