Stavanger Aftenblad

Syrisk flyktning kjøpte Joker-butikk: – Vil lage en møteplass

-

TANANGER: En drøy uke etter at Tanangers eneste søndagsåpn­e dagligvare­butikk stengte dørene, ble Joker Snøde åpnet igjen 8. mars. Den nye eieren er 38 år gamle Khaled Khadra, som flyktet fra Syria med kone og barn for fire år siden. Han håper butikken kan bli en møteplass.

– Jeg kommer fra Syria, men jobbet 14 år innen salg og service i Saudi-Arabia. Det å drive en butikk er likevel helt nytt for meg, sier Khadra til Solabladet.

Han forteller om god økonomi og en fin karriere i hjemlandet.

– Men det var ikke trygt for oss å bli boende der. Derfor tok jeg familien min med til Norge, sier han.

I løpet av tiden Khadra har bodd i Norge, har han jobbet på Clarion Hotel i Stavanger. Han forteller at han var på jakt etter andre muligheter, da han kom over butikken i Tananger som trengte nye eiere. – Jeg vil ikke leve på Nav. Jeg er vant til å jobbe mye, sier Khadra, som inntil videre bor på Tjensvoll.

Joker Snøde har siden 2013 vaert drevet av familien Saggu, som nå har flyttet til Østlandet. Butikkens nye eier har allerede gjort en del forbedring­er etter at han overtok den 1. mars.

– Det så ikke ut her. Butikken var ikke veldig fin, sier han, og legger til at det kostet mye å holde stengt i en uke. Nå er det bedre belysning, veggene er malt og alt har fått en grundig vask, skriver Solabladet.

– Vi har frisket opp lokalet og fått på plass kaffemaski­n. Den er viktig. Etter hvert vil jeg sette ut noen bord og gjøre det litt fint utenfor, slik at folk kan sette seg ned ute eller inne, drikke kaffe og prate. Dette kan bli en fin møteplass, sier Khadra.

 ?? GOOGLE ?? Joker-butikken i Tananger har fått ny eier
GOOGLE Joker-butikken i Tananger har fått ny eier

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway