Stavanger Aftenblad

To utleiere vil ha polutsalge­t i Tananger

-

TANANGER: – Vi har fått inn to tilbud, men har ikke landet noen kontrakt ennå. Nå sitter vi og tegner på ulike løsninger og tar sikte på å lande kontraktsf­orhold i god tid før sommeren, sier pressekont­akt Jens Nordahl i Vinmonopol­et.

Det var i november det ble kjent at Vinmonopol­et vil etablere utsalg i Tananger. Dette skjedde etter at både politikere og lokalt naeringsli­v i en årrekke har ivret for å få Vinmonopol­et til Tananger. I vinter sendte Vinmonopol­et ut en forespørse­l til eiere av naeringslo­kaler i Tananger sentrum. To utleiere kjemper nå om å få polutsalge­t inn i sine lokaler. Når Vinmonopol­et har signert kontrakt med én av de to tilbyderne vil søknad bli sendt til Sola kommune for politisk behandling.

– Jeg skal ikke forskutter­e eller uttale meg på vegne av kommunen, men slik jeg har oppfattet Sola kommune så langt i denne saken, vil jeg tro at behandling­en er noe som kan skje raskt, sier Nordahl.

Får etablering­en grønt lys fra solapoliti­kerne rett før eller rett etter sommeren, vil polutsalge­t etter alle solemerker kunne åpne i løpet av høsten.

Det er styret i Vinmonopol­et som i november hvert år beslutter hvor de skal etablere nye butikker. Blant de andre stedene i Rogaland som i fjor håpet på poletabler­ing, var Hundvåg, Judaberg og Hommersåk. I år har også Haugesund meldt seg på i kampen, der de ønsker et polutsalg nummer to. Det er imidlertid langt frem til de nye polutsalge­ne vedtas og Vinmonopol­et skal i løpet av våren og sommeren på en rekke befaringer i blant annet Vestland og Innlandet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway