Stavanger Aftenblad

– Min families hverdagsli­v er i Oslo. Det livet vil jeg vaere en del av

STAVANGER: Hverdagsli­v, pendling, datter og mann i Oslo ble tungen på vektskålen for Hadia Tajik, som sier nei til stortingsp­lass i 2025.

- Leif Tore Lindø leif.tore.lindo@aftenblade­t.no

– Jeg har kommet til at jeg vil takke nei når Rogaland Arbeiderpa­rti starter sitt arbeid med lista for neste stortingsv­alg, skriver Hadia Tajik på sin egen Facebook-side.

Denne helgen starter Rogaland Arbeiderpa­rti prosessen med å sette sammen en liste for stortingsv­alget i 2025.

Mange mener at Rogaland Ap aldri har hatt sterkere kandidater til en stortingsl­iste før, og at det burde bli Hadia Tajik eller Kari Nessa Nordtun på toppen av lista. Slik blir det ikke. Til Aftenblade­t sier Tajik at hun har «tatt et veivalg» og konkludert med at det nå er tid for å gjøre noe annet enn å sitte på Stortinget.

I Facebook-innlegget nevner at hun har fått både mann og barn i Oslo. I løpet av den neste stortingsp­erioden vil datteren hennes gå i Oslo-skolen.

– Min avgjørelse handler om nettopp dette. I mange år har jeg reist mellom Rogaland, som er mitt hjemfylke, og Oslo, der mye av det politiske arbeidet mitt skjer. Nå har jeg en liten jente som naermer seg skolealder, og hun begynner på skole i Oslo, sier Tajik til Aftenblade­t.

Hverdag – i Oslo

I helgen har Rogaland Arbeiderpa­rti årsmøte i Haugesund. Da starter jobben med å finne kandidater til neste stortingsv­alg, og det skal settes ned en nominasjon­skomité.

– Nettopp derfor synes jeg det var ryddig å gi denne beskjeden nå. Det har vaert en aere og en glede å få represente­re Rogaland Arbeiderpa­rti på Stortinget i mange år, men nå er det altså slutt for min del.

– Hvor lenge har du visst at du ville takke nei?

– En god stund. For meg har det vaert en lang prosess, og det har ikke vaert enkelt. Men jeg tok avgjørelse­n for en stund siden og er trygg på at det er riktig avgjørelse.

– Har noen forsøkt å overbevise deg om å ta en ny periode?

– Ja, jeg har opplevd at ganske mange har vaert positive til det. Man blir takknemlig av sånt, men denne avgjørelse­n handler altså om at min families hverdagsli­v er i Oslo. Det livet vil jeg vaere en del av. Fram til valget i 2025 skal jeg sitte jeg på Stortinget og jobbe hardt og samvittigh­etsfullt, sier Tajik.

Etter 2025

Hva som skjer etter hennes skift på Stortinget er over, det vet hun ikke.

– Jeg har alltid vaert samfunnsen­gasjert, og det vil jeg fortsatt vaere. I hvilken form vet jeg ikke. Kanskje blir det som advokat, som jeg er utdannet som, men jeg vet altså ikke hva 2025 bringer.

– Politikk?

– I en eller annen form, kanskje? Stortinget er ikke det eneste stedet politikk skjer. Jeg er enormt takknemlig for at jeg har fått sitte på Stortinget i så mange år. Det har vaert en aere, men nå venter andre ting.

I innlegget på Facebook skriver Tajik: «Det har vaert mange tøffe kamper. Jeg har vunnet noen og jeg har tapt noen». En av kampene politikere må velge om de skal ta, er nettopp kampen om å havne på listen av stortingsk­andidater, og kampen om å havne høyt oppe på listene. I Rogaland har det ikke skortet på mulige kandidater til stortingsl­isten. Tajik sier at den delen av «spillet» ikke har hatt betydning for hennes avgjørelse.

– Jeg har konkludert og bestemt dette helt selv, og ut fra min egen situasjon. Jeg er sikker på at dette er riktig avgjørelse for meg, akkurat nå. Det er også viktig for partiet at beskjeden kommer nå, før årsmøtet i Haugesund.

Denne helgen starter Rogaland Arbeiderpa­rti prosessen med å sette sammen en liste for stortingsv­alget i 2025.

 ?? VIDAR RUUD / NTB ?? Hadia Tajik gir seg på Stortinget.
VIDAR RUUD / NTB Hadia Tajik gir seg på Stortinget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway