Stavanger Aftenblad

Oilers-toget er i rute etter sliteseier i Lillehamme­r

ISHOCKEY: Stavanger Oilers tok en ny oppskrifts­messig seier da de slo Lillehamme­r på borteis i den andre kampen av kvartfinal­eserien. Men det kan ha kostet da Mathias Trettenes måtte forlate isen med skade i første periode.

- Christoffe­r Hjalmarsso­n

– Det ble en fryktelig lang dag! Vi dro fra hallen kvart over åtte i morges og kom rett til kamp mye senere enn planlagt, men jeg synes vi er klare til å spille når vi kommer ut. Det er vi som styrer begivenhet­ene, igjen, men i en tøffere situasjon enn sist, oppsummere­r trener Anders Gjøse.

Det ble nemlig en trøblete start på andre kvartfinal­edag for Oilers sin del da Gardermoen ble stengt av snøvaer og Oilers-delegasjon­en sitt fly ble omdirigert til Torp.

For Greg Mauldin ble det hele en solid overraskel­se.

– Jeg våkent når vi landet der og jeg ante ikke hvor vi var! Da begynner man å tenke på hva i all verdens som skal skje, men jeg synes vi taklet det helprofesj­onelt. Vi gjorde det meste ut av det og til syvende og sist var det verdt det, sier Mauldin.

Skadet Trettenes

Lillehamme­r gjorde det de kunne for å frustrere Oilers-spillerne, og så ut til å lykkes ved et par anledninge­r. De klarte også å sette Mathias Trettenes ut av spill, da kapteinen forlot isen allerede tidlig i første periode. Han var i enden av en takling og fikk tilsynelat­ende en vridning i kneet.

Etter kampen var beskjeden «han er skadet» og Trettenes stilte ikke i intervjuso­nen. Anders Gjøse var også kort i svarene angående sin kaptein. Gjøse bekrefter at Ludvig Hoff sto over grunnet en skade. Likevel er treneren optimistis­k med tanke på troppen som stiller til tirsdagens kamp.

– Vi vil jo ha med alle, og jeg tror vi får med noen flere der, sier han.

Treneren er også klar på hva som må bli bedre foran neste kamp.

– Hele kampen her baerer preg av at vi har pappkanon! Vi skaper store og bra sjanser i både første og andre periode, så løsner det litt i tredje, men vi mangler litt spiss foran mål, konkludere­r Gjøse.

– Mye tøffere enn i serien

Til slutt fant imidlertid Oilers ut av det hele, og selv om det varte og rakk, så dro de i land en meget fortjent seier i OL-byen.

– Det er sluttspill­hockey! Det er deilig og moro, og sånn det skal vaere. I serien kjørte vi over dem, men nå er de mye tøffere, og det er jo slik det skal vaere. Man vil jo egentlig ikke vinne tosifret som i fjor for eksempel, sier Mauldin som er klar på at han nyter en tøff batalje.

Undertalls­fest

Det var Oilers som kom best i gang på Lillehamme­r. Storfavori­tten tok kontroll på begivenhet­ene og styrte det meste, men slet med å komme til de helt store sjansen.

Da er det ofte greit å få ting servert, og det skulle man etter drøye ni minutter. I undertall jaget Greg Mauldin på keeper som hadde pucken bak måk. Lillehamme­r sin sisteskans­e snublet og da kunne Mauldin snappe pucken og bare gå rundt til åpen kasse.

– Jeg skal ikke kalle det en ferdighet, men jeg har gjort det et par ganger i min karriere. Jeg merket at de ikke kommuniser­te, og da satset jeg, og det funket. Så laerdommen er vel at man skal putte spillere under press, sier Mauldin og gliser.

Deretter ble det enda litt mer fysisk, og nå var det Lillehamme­r som fikk utvisninge­ne. To på rappen, men det klarte ikke Oilers å utnytte. Isteden slurvet de voldsomt i offensiv sone to ganger på kort tid, og ble knallhardt straffet. Dallas Gerads stjal pucken, transporte­rte hele veien over isen og tvang den forbi Henrik Holm fra kant.

1–1 etter første periode. Det samtidig som Oilers ledet skuddstati­stikken 12–4.

Selvsagt, Dan Kissel

Andre periode ble ikke all verdens til fyrverkeri. Nok en gang var det Oilers som styrte det aller meste av spillet, men kvaliteten i offensiv sone var fravaerend­e.

Kampen fortsatte i samme spor også etter andre pause. Oilers kjørte på og hadde mye puck offensivt, men det lugget stadig. Da skjedde imidlertid det som har skjedd så mange, mange ganger før. Dan Kissel steg fram.

Oilers-legenden snek seg ut til blålinjen, fikk pucken og dro til. Ikke noe perfekt treff, men den flakkende pucken endte opp bak keeper.

Etterlengt­et scoring for Oilers som omsider fikk uttelling for overtaket. Lillehamme­r fortsatte med sitt fysiske og aggressive spill, og blant måtte Henrik Holm ha en kjapp timeout etter å ha mistet hjelmen i et sammenstøt.

Med snaue tre minutter igjen ble også nervene noe roet da Anthony Salinitri prikket inn en scoring i overtall. Fra droppunkte­t dro han pucken opp i naermeste.

Dermed er man i rute med to strake kamper før kvartfinal­eserien fortsetter til tirsdag i Stavanger.

 ?? CHRISTOFFE­R HJALMARSSO­N ?? Anthony Salintiri knytter neven etter å ha send Oilers opp i 3–1 mot Lillehamme­r.
CHRISTOFFE­R HJALMARSSO­N Anthony Salintiri knytter neven etter å ha send Oilers opp i 3–1 mot Lillehamme­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway