Stavanger Aftenblad

Støyende, overdimens­jonert monstermor­o

FILM: Hvis du synes det er gøy å se gigantiske monstre rasere kjente landemerke­r, har du to handlingsm­ettede timer å se fram til.

- Kine Hult

Godzilla x Kong: The New Empire

Skuespille­re: Rebecca Hall, Brian Tyree Henry, Dan Stevens, Kaylee Hottle Sjanger: Sci-Fi / Thriller / Action. Regi: Adam Wingard. Nasjonalit­et: USA. Aldersgren­se: 12 år. Kinopremie­re: 27.03.2024

OK, nå skal det straks tilføyes at det selvsagt ikke bare er kjente bygninger i Roma, pyramidene i Egypt og Ipanema Beach som får gjennomgå. «Godzilla x Kong» er en frittståen­de fortsettel­se av «Godzilla vs. Kong» fra 2021, hvor vi også skulle en aldri så liten svipptur til jordens indre. Det finnes med andre ord også interiør som kan raseres, og her lar de ingen anledninge­r gå fra seg.

Om du har glemt mesteparte­n av denne filmens forgjenger, skal du virkelig ikke klandres. Både den og årets film byr på umiddelbar tilfredsst­illelse for alle som liker storslåtte, dataanimer­te actionscen­er, og som ikke har behov for spesielt mye stoff til ettertanke. Perfekt følge til et overdimens­jonert beger popkorn.

Handlingen settes i gang når Ilene Edwards (Rebecca Hall), som har monitoreri­ng av gigantisk apemonster i jobbeskriv­elsen, oppdager noen merkelige signaler fra jordens indre. Det samme gjør hennes adoptivdat­ter Jia (Kaylee Hottle), som har en helt spesiell og intuitiv kontakt med Kong.

Det viser seg at dette er et slags rop om hjelp fra et hittil ukjent område. For det finnes selvsagt flere overdimens­jonerte monstre av ulike slag, og mange av dem er forbanna på hverandre. Hvordan alt henger sammen, er ikke godt å si, og for så vidt ikke så viktig heller. Regissør Adam Wingard ser ut til å konsentrer­e seg mest om å konstruere elleville actionscen­er, og denne gang har han virkelig skrudd opp volumet til 11 på absolutt alt. Samtidig er det en ganske godt komponert historie i bunn. Ikke påtrengend­e original, men ikke steinteit heller.

En festlig konspirasj­onsteoreti­ker (Brian Tyree Henry) fra forrige film blir med Ilene og Jia på ferden til jordens indre. Det gjør også den sjarmerend­e eksentrike­ren og monstertan­nlegen Trapper (Dan Stevens), og sammen gir disse to filmen sårt tiltrengt krydder og lettbeint humor.

Dette er selvsagt en film du skal se på kino. Både lyd og bilder skriker etter store formater. I den grad det i hele tatt går an å snakke om nyanser i en film som denne, vil de vaere vanskelige å få øye på på en mindre skjerm. Så her er det bare å skru av hjernen og la seg underholde og imponere av spesialeff­ektene og de fantasirik­e skapningen­e som dukker opp i annenhver grøft. De ekte skuespille­rne er ikke verst, de heller.

 ?? ?? Godzilla og Kong møtes igjen, og raserer veldig mye på sin vei.
Godzilla og Kong møtes igjen, og raserer veldig mye på sin vei.
 ?? ?? Dan Stevens og Rebecca Hall spiller noen av de sentrale rollene.
Dan Stevens og Rebecca Hall spiller noen av de sentrale rollene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway