Stavanger Aftenblad

– Vi håpet å slippe unna

FOTBALL: Heller ikke Viking slapp unna torsdagens besøk av Kong Vinter.

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

– Jeg sendte en melding til banemester Ivar Alstadsaet­her klokken 07.00 torsdag morgen. Da var det meldt et kraftig snøvaer i 11tiden. Vi fikk beskjed om at banen skulle blir klar - og at det var mykt under snøen.

– Derfor kalte vi inn alle tidligere enn planlagt i håp om å slippe unna det verste. Men så kom også snøvaeret litt tidligere enn meldt, sier trener Bjarte Lunde Aarsheim til Aftenblade­t.

– Ikke optimalt

De måtte flire litt av vinterens plutselige comeback - og spøkte med at det i alle fall ble en autentisk trening i forkant av lørdagens bortekamp i Bodø.

For bare et par dager siden var det 13–14 grader, vår og strålende sol på SR-Bank Arena.

– I perioder snødde det veldig tjukt. Da var det ikke optimalt, men totalt sett gikk det greit. Ballen gikk fint, supplerer Viljar Vevatne.

– Det er alltid slik. Du tror våren har kommet, men så kommer det alltid en siste rest du ikke er forberedt på, legger Lunde Aarsheim til.

Drar med selvtillit

Viking fikk likevel gjennomfør­t en god treningsøk­t under de rådende forholdene. Troppen fikk terpet og øvd på det de skulle. Det ble ikke for glatt heller mens snøen lavet ned.

Både Viking og Bodø/Glimt innledet sesongen med seier. Den regjerende seriemeste­ren tok en kontroller­t 2–0-seier borte mot Fredriksta­d.

Viking spilte ingen strålende hjemmekamp mot Sarpsborg, men rodde i i land en fortjent 1– 0-seier foran 12.500 tilskuere.

Fredag trener Viking på SRBank Arena før de setter kursen mot Aspmyra.

– Glimt har mistet noen spillere som har vaert veldig gode, men det er fortsatt et veldig godt lag vi møter. Samtidig er det ingenting som tilsier at vi ikke kan dra opp dit og vinne kampen. Vi kommer med masse selvtillit, sier kaptein Zlatko Tripic.

 ?? ALEXANDER LARSEN/VIKING FK ?? Viking-trener Morten Jensen snakker med banemester Ivar Alstadsaet­her mens SR-Bank Arena ryddes for snø.
ALEXANDER LARSEN/VIKING FK Viking-trener Morten Jensen snakker med banemester Ivar Alstadsaet­her mens SR-Bank Arena ryddes for snø.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway