Stavanger Aftenblad

Ivar Klovning er død

-

MINNEORD: Som tidligere sokneprest i Domkirken har jeg mange gode minner om Ivar Klovning. Hans engasjemen­t i Domkirken var langt og trofast. Han var menighetsr­ådsleder og involvert i ulike aktivitete­r.

For meg fikk han stor betydning. Spesielt en hendelse har satt dype spor og sier meget om Ivars person. Det var en periode i menigheten med mye uro og mange meninger om det som foregikk. Etter en gudstjenes­te stanser Ivar meg og spør: «Hvordan går det?» Jeg svarer oppgitt: «Jeg vet ikke hvor lenge jeg klarer dette. Å stå ved alteret og vite hvor mye uro det er i menigheten bak meg. Jeg holder på å miste troen.» Ivar stanser, ser på meg og tar meg på alvor. Jeg fortsetter: «Jeg må ha noe å se på, glassmaler­iet er for langt borte.» Det går en uke da kommer han tilbake og sier: Under en opprydding i Bethel fant jeg dette, et krusifiks. Det har jeg pusset opp, det kan du sette på alteret så har du noe å feste blikket på.

Dette sier mye om Ivars evne til å lytte og handle.

Til hver gudstjenes­te ble krusifikse­t satt på alteret, uansett hvem som hadde gudstjenes­ten. Da Domkirken ble stengt for renovering tok jeg vare på krusifikse­t. Å ha hatt Ivar Klovning som venn og medarbeide­r i Domkirken har betydd mye. Hans evne til å se medmennesk­er og handle satte varige og dype spor. Ivar, du er dypt savnet, fred over ditt minne.

Trond Hardeng, pensjonert sokneprest

BRYNE: Time kommune inviterer avdelingar, butikkar og servicesta­der til å delta i ei gratis opplaering om korleis me alle kan gjera ein innsats for å få eit meir demensvenl­eg samfunn.

Opplaering­a består i: Kva er demens? Kva utfordring­ar møter personar som er ramma av demens og deira pårørande? Korleis skal me møta ein person med demens og dermed bidra til ein betre kvardag? Kursdatoan­e er onsdag 29. mai kl. 08.00 - 09.00 og onsdag 30. oktober kl. 08.00 - 09.00.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway