Stavanger Aftenblad

Slik var kampen:

-

Viking gikk høyt ut, men ble raskt spilt lave da Bodø/Glimt fikk vist fram sin spillstyrk­e i vårsolen på Aspmyra. Og slik var kampbildet i store perioder: Bodø/Glimt trillet ball og forsøkte å finne huller i Vikings solide forsvar. Men slet med å skape sjanser. Viking tok ikke godt nok vare på ballen da de vant den i starten, men dette bedret seg utover i oppgjøret. Da skapte også Viking sjanser på Glimt.

Hjemmelage­t var ikke så sylskarpe som vi har sett dem tidligere, mens Viking kom til Aspmyra med en plan og gjennomfør­te denne nesten perfekt.

Etter 82 minutter sendte Ulrik Saltnes Glimt foran. VAR hadde ingen innvending­er, og dermed endte det 1– 0 i en kamp der Glimt var det førende laget. Men Viking leverte en av sine beste prestasjon­er i Bodø på lenge. Selv om det er en mager trøst så lenge det ble tap.

– Jeg har stor respekt for Viking. Dette er skrevet i kampens hete og med glimt i øyet, sier Børre Arntzen til Aftenblade­t dagen etter oppgjøret.

«Du kan slå Viking 5–1 på Aspmyra, men en sånn seier som den vi fikk lørdag kveld er helt der oppe blant de aller, aller deiligste», skriver Arntzen i sin kommentar som har tittelen «Deilig å kunne sende hjem et Viking-lag i skam».

Sist sesongs seriemeste­r Glimt vant 1–0 over et Viking-lag som leverte en god kamp og forsvarte seg heroisk. Men Ulrik Saltnes’ scoring snaut ti minutter før slutt ble til slutt forskjelle­n på lagene i en spennende og intens kamp.

Viking øynet lenge å kunne få

Børre Arntzen lister opp flere ting han reagerer på i sin omtale av Viking lørdag.

«Lars Jørgen Salvesen fikk sine måneder i Glimt, og hadde åpenbart skuffelsen over å ha blitt vraket i Bodø langt framme i bevissthet­en fra første sekund.»

«Syting og klaging begynner å ligne litt på varemerket til Viking-spissen. Vel bekomme.»

At Viking-spillerne har en tendens til å legge seg ned for å skape brudd i spillet hvis ting ikke stemmer eller motstander­en har momentum, er noe Aftenblade­t og flere har omtalt tidligere. Arntzen har lite til overs for dette. Glimt-trener Kjetil Knutsen mente etter kampen at Bodø/ Glimt burde takle og håndtere det.

«Zlatko Tripic er den som trekkes fram som den verste provokatør­en, og gudene skal vite at han prøvde knallhardt på Aspmyra lørdag kveld også. Men hele laget er godt skolert i lignende

Avslutning­svis skriver kommentato­ren:

Hvilken fantastisk seier det var for Glimt, for nordlendin­gene og for fotballen at det ble hjemmeseie­r – og et Viking-lag sendt hjem i skam.

– På hvilken måte var det en seier for fotballen at Bodø/Glimt slo Viking 1–0, Arntzen?

– Utgangspun­ktet mitt er at dette var usympatisk fotball og tjuvtriks (fra Viking). Og da det ikke resulterte i mer enn null poeng, var det en seier for fotballen, sier Arntzen til Aftenblade­t.

– Du bruker ord som drittsekke­r og mener Bodø/Glimt sendte Viking hjem i skam. Det er sterke uttrykk?

– Ja. Og så må kommentare­n forstås som et øyeblikksb­ilde skrevet da kampen ble blåst av. Da var vi mange som var veldig provosert. I så måte lykkes Viking. Med å provosere Glimtspill­erne og kommentato­ren i

– Tåler ikke Bodø/Glimt-fansen og lokalpress­en at det kommer lag til Aspmyra og gir Glimt kamp?

– Jeg skjønner spørsmålet. Men vi tåler det veldig godt. Det som er provoseren­de med Viking er at de er gode. Viking har prøvd alt for å komme hit og få med seg noe. De må vaere fortvilet. De har ikke vunnet her siden 2016. Denne gangen prøvde de på sitt eget spill, det fungerte ikke. Så la de ti spillere i boksen, det fungerte litt, men ikke nok. Så kom det kyniske og usympatisk­e, sier Arntzen.

Og sikter til at Viking-keeper Patrik Gunnarsson som blant annet lå nede flere ganger underveis i kampen. Det irriterte publikum på Aspmyra. Og Arntzen.

– Jeg tviler ikke på at han hadde vondt, men det var påfallende at det skjedde gang på gang. Og Viking innrømmet dette delvis etter kampen også, at de måtte hente seg inn de gangene Glimt kjørte over dem.

Arntzen tror Bodø/Glimt-supportern­e begynner å bli godt vant. Glimt har levert enorme prestasjon­er på sin hjemmebane de siste årene. Også i Europa.

– Går ikke ting «smooth» kan

 ?? ?? Keeper Patrik Gunnarsson satte sinnene i kok hos hjemmesupp­orterne da han lå nede flere ganger i lørdagens kamp.
Keeper Patrik Gunnarsson satte sinnene i kok hos hjemmesupp­orterne da han lå nede flere ganger i lørdagens kamp.
 ?? ?? AFTENBLADE­T I BODØ:
AFTENBLADE­T I BODØ:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway