Stavanger Aftenblad

Masse mål og folkefest da nytt anlegg ble åpnet

FOTBALL: Direkte rødt kort, høy temperatur, overraskel­ser og flere hundre tilskuere. Superlørda­gen på Midjord hadde det aller meste.

- Mats Haugland mats.haugland@aftenblade­t.no Robin Schau Eriksen

– 3, 2, 1... Da erklaerer jeg stadion for åpnet!

Det var vill jubel og stor stemning da Stavanger-ordfører Sissel Knutsen Hegdal (H) klippet snoren i den offisielle åpningen av det nye anlegget på Midjord stadion.

– Det er rett og slett svaert imponerend­e det dere har skapt her på Midjord, sa Knutsen Hegdal i en tale foran en stor folkeansam­ling.

Brodd har fått på plass to nye tribuner. Prislappen på det nye anlegget ligger på rundt 3,5 millioner kroner. På hovedbanen er det kommet 170 nye sitteplass­er, mens det på den nedre banen nå er en kapasitet på rundt 200 tilskuere under tak.

– Vi har hatt sprengt kapasitet på tribunen, så dette er sårt tiltrengt. Veldig kjekt, sier Kyrre Sandven, daglig leder i Brodd.

Bluss og flere hundre tilskuere

Lyden av klubbsange­n ljomet over anlegget på Midjord. Det var mange som hadde trosset det ruskete vaeret for å vise sin støtte denne superlørda­gen.

Brodd hadde invitert til fest med serieåpnin­g for damelaget i 4. divisjon og herrelaget i 3. divisjon.

Og flere hundre tilskuere møtte opp. Det var bluss, heiarop, framføring av ny klubbhymne og lukten av nystekte vafler. I tillegg fikk barna gratis is. Klubbene kunne ikke bedt om en bedre ramme rundt sesongstar­ten.

Damelaget spilte 3–3 mot nyopprette­de Madla, mens Brodd-herrene klarte samme resultat mot Staal Jørpeland.

– Det var utrolig kjekt å komme i gang, og så var det litt ekstra stas at det var såpass med folk. Det var litt surt med uavgjort, men det var deilig å score to mål, sier Brodd-spiller Malena Kvanvik Nilsen rett etter kampslutt.

Også Gudlaug Sigridur Magnusdott­ir fikk nettsus for Brodd, mens Thea Sofie Bomo, Annika Haugrønnin­g og Sofia Lura satte ballen i nettmasken­e for Madla.

– Helt kaos

I herrekampe­n var Brodd store favoritter i seriepremi­eren mot Staal Jørpeland.

Brodd har forsterket laget med flere solide spillere i vinter og blir spådd i toppen av årets 3. divisjon, mens Staal har mistet flere rutinerte baerebjelk­er.

Likevel var det Staal som sjokkerte og ledet 3–0 godt ut i andre omgang, før Brodd våknet og scoret tre mål på tampen. Dermed endte det uavgjort etter et fyrverkeri av en fotballkam­p.

– Det var helt kaos. Vi virket ikke til stede i starten og ble knallhardt straffet, sier Broddtrene­r Ali Kilinc som var så misfornøyd at han gjorde hele fire bytter etter en halvtime.

– Vi hadde en klar plan om å vaere defensive og spille på kontringen­e.Jeg er utrolig stolt over spillerne. Hadde du spurt meg før kampen hadde jeg vaert veldig fornøyd med uavgjort, supplerer Staal-trener Antonio Martins Silva.

16-åring herjet

Staal-treneren omtale også tomålsccor­er Gustav Stople i rosende ordelag. Den 16 år gamle kantspille­ren, som kom fra Midtbygden­s i vinter, herjet før pause.

– Jeg synes vi spilte bra. Vi var gode i første omgang, og gjorde egentlig alt rett. Vi ga dem unødvendig mye sjanser som gjør at de utligner, men alt i alt en god prestasjon fra vår side, oppsummere­r Stople.

Brodd-forsvarer Øyvind Nilsen ble også utvist like før pause. Da ledet gjestene 2–0 - og en allerede vanskelig oppgave ble enda tøffere for vertene.

– Vi viste moral med å komme tilbake, men vi forventet at vi skulle vinne denne kampen, sier Brodd-spiller Vegard Aasen, som scoret to mål for vertene.

Liban Abdi scoret også for Brodd, mens Staal-kaptein David Eie scoret det siste for gjestene.

Allerede onsdag venter nytt oppgjør for Brodd når de tar imot Sandnes Ulf i 1. runde i cupen. Staal møter Sandnes Ulf 2 i serien fredag.

 ?? ANDERS MINGE ?? 16-åringen Gustav Stople vartet opp med et lite stykke magi da han satte inn 1–0. – Han har X-faktor, skryter treneren.
ANDERS MINGE 16-åringen Gustav Stople vartet opp med et lite stykke magi da han satte inn 1–0. – Han har X-faktor, skryter treneren.
 ?? ANDERS MINGE ?? Det var høy temperatur og kortene haglet. Her roper Brodd på straffe på overtid.
ANDERS MINGE Det var høy temperatur og kortene haglet. Her roper Brodd på straffe på overtid.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway