Stavanger Aftenblad

Gråter hver gang Inger Lise opptrer

THE VOICE: Inger Lise Hope har med egen gråtestrål­e* i The Voice. Venninnen er egentlig ikke lettrørt, men tårene triller lett når Inger Lise opptrer. Fredag er det på an igjen.

- Kjell Arne Knutsen kjell.arne.knutsen@aftenblade­t.no

Inger Lise Hope har imponert stort både seere og mentorer så langt i årets sesong av TV2s The Voice.

På hver opptreden har bestevenni­nnen Ann-Mari Jonassen vaert til stede. Hennes innsats bak scenen og tilskuerpl­ass har fanget TV-seernes oppmerksom­het. Hver gang har hun måttet tørke tårer mens venninnen opptrådte.

– Jeg er egentlig ikke veldig lettrørt. Ble det kanskje litt mer da jeg ble mamma. Men jeg er så sykt stolt over det Inger Lise gjør på scenen. Når du ser hva hun presterer og vet hvilke nerver hun har hatt tidligere, så blir det mange følelser som kommer, forklarer Ann-Mari Jonassen.

Krevende start

Ekstra mange følelser var i sving før blind audition, den første opptreden i The Voice. Mens de ventet på at Inger Lise skulle på scenen, hørte de dure-lyden fra studio hver gang mentorene snudde seg.

– Hver gang jeg hørte stolene snu seg, følte jeg at sjansene mine til å gå videre ble mindre. Det var en ganske saer følelse, sier

Inger Lise om den lange ventetiden før hun fikk entre scenen.

Venninnen så hvor urolig Inger Lise ble og det gjorde også henne nervøs. Tårene kom derfor raskt da Inger Lise fremførte «Adagio» og mentorene snudde seg etter få sekunder. Papirlomme­tørkle måtte fram på nytt da mentorene kom med uhemmet skryt etterpå.

– Det var så sykt bra det Inger Lise gjorde på scenen, konstatere­r Ann-Mari.

Det samme gjentok seg i duellen noen uker senere. Da satt

Ann-Mari i salen sammen med samboer Kristoffer Nilsen og mange andre familiemed­lemmer og venner. Kleenexen var aldri langt unna.

Synger Elton John

Fredag skal Inger Lise ut i knockout. Motstander er Jiah Mariz. Der skal hun synge Elton Johns «Goodbye yellow brick road». Bare en av dem går videre til livesendin­gen.

– Jeg har valgt en modifisert versjon, som jeg sang første gang i en begravelse for noen år siden.

Jeg har alltid hatt lyst til å synge den igjen, sier Inger Lise.

Ann-Mari er selvsagt til stede i salen. At det er blitt en del utgifter til flybillett­er og hotellopph­old, og det kanskje kommer enda flere, bekymrer henne ikke.

– Dette er en opplevelse for livet og verdt hver krone, sier Ann-Mari.

Inger Lise skynder seg å si at hun ønsker å tilbakebet­ale alle reiseutgif­tene den dagen hun blir rik.

For henne betyr det utrolig mye at venninnen stiller opp.

– Bare det å vite at hun sitter i salen gjør meg roligere på scenen, sier Inger Lise Hope.

Men bestevenni­nnen er ikke den eneste som reiser fra Stavanger. Så langt har Inger Lise hatt en heiagjeng i studio på 10–12 personer. Flere vil det helt sikkert bli dersom hun går videre.

Vennskapet mellom de to ble etablert i åttende klasse på Kristianly­st ungdomssko­le. Inger

Lise kom fra Kvalaberg og AnnMari fra Vaulen. Med samme sans for humor og felles interesser gjorde at de fort fant tonen. Begge spilte fotball, Inger Lise på Jarl gutter og Ann-Mari på Vaulen. Dessuten likte de veldig godt dans og begge begynte på Steps dansestudi­o det året danseskole­n åpnet.

Flytte sammen?

Vennskapet er fortsatt like hjertelig. Nå er på de jakt etter tomt med tanke på å bygge felles tomannsbol­ig. De har svaert lyst å bli naboer (og med inngang til hverandres hus i kjelleren!). Foreløpig er ideen bare på tankestadi­et.

– Vi sitter og scroller på jakt etter tomt. Plutselig fant vi noe på Vikeså, men vi vil ikke så langt ut. Det må vaere i Stavanger, understrek­er de.

Disse er fortsatt med i kampen om å bli kåret til Norges beste stemme fra vår region:

Adele Erichsen fra Kverneland, nå bosatt i Oslo. Vant knockout. Skal opptre live 26. april.

Trine Uthaug fra Egersund, nå bosatt i Oslo. Vant knockout. Skal opptre live 26. april. Inger Lise Hope fra Stavanger. Skal vaere med i knockout 12. april.

Eirik Zakariasse­n fra Egersund. Skal vaere med i knockout 19. april.

Tor Vidar Rennestrau­m fra Kvinesdal, nå bosatt på Moi. Skal vaere med i knockout 19. april.

* Gråtestrål­e: Forsøk på nyord. Person som tar til tårene i oppriktig begeistrin­g over en annen persons prestasjon­er.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? De har vaert bestevenni­nner siden åttende klasse på Kristianly­st skole. Ann-Mari Jonassen, til høyre, håper å følge Inger Lise Hope helt til topps i The Voice.
PÅL CHRISTENSE­N De har vaert bestevenni­nner siden åttende klasse på Kristianly­st skole. Ann-Mari Jonassen, til høyre, håper å følge Inger Lise Hope helt til topps i The Voice.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway