Stavanger Aftenblad

Rådhusets høyde bør diskuteres

- Tor Plahte Stavanger

Samtidig kan man ta vare på historien om Ålgårdbane­n ved å ta vare på stasjonen på Figgjo og lage broa ved Figgjo i jernbanest­il og bruke jernbanebr­oa ved Fosseikela­nd. Dette vil vaere et rimelig prosjekt på grunn av at man kan bruke fundamente­t til Ålgårdbane­n.

Men det er ingen prosjekt uten utfordring­er. Det første er bro over Åslandsbak­ken ved Figgjo. Neste problem er det trafikkert­e krysset ved Kongeparke­n der Opstadveie­n krysser Ålgårdbane­n. Den neste utfordring­en blir å koble sykkelveie­n videre fra Fosseikela­nd. Men dette er utfordring­er jeg tror det finnes gode og enkle løsninger på.

BYUTVIKLIN­G: Endelig kunne Aftenblade­t 11. april presentere en løypemeldi­ng vedrørende fremdrifte­n i det som omtales som rehabilite­ring av kommunens rådhus.

Det som skjer, har ingen ting med rehabilite­ring å gjøre. Bygget er vesentlig høyere enn det opprinneli­ge rådhus. Kan Aftenblade­t eller andre informere byens borgere om hvor mye høyere det nye bygget er i forhold til det som skulle rehabilite­res? Videre, hvordan den økte høyden fremkommer.

Dersom det bare er lagt på en etasje må høyden på de øvrige etasjene vaere hevet betydelig. Når det bygges i sentrum, er som oftest byggets høyde et stridsspør­smål. Utbygger vil bygge høyest mulig, mens byplanmynd­ighetene vil vurdere byggets høyde i forhold til omgivelsen­e. Det er mulig jeg ikke har fulgt med i timen, men jeg har ikke registrert noen diskusjon om det nye rådhusets høyde. Har byggets høyde gått under radaren fordi det er markedsfør­t som et rehabilite­ringsprosj­ekt eller fordi byggherre og den som gir byggetilla­telse er den samme? Besynderli­g er det i hvert fall.

Kan det tenkes det er sammenheng mellom den måten kommunen har valgt å bygge nytt rådhus på og den ukontrolle­rte kostnadsve­ksten? te til og med å blø neseblod. Mange i klassen vår ble utmattet av den dårlige luften og hadde ikke mer energi når de kom hjem fra skolen.

Etter hvert ble det bestemt å stenge Cbygget der vi i 5. klasse, 4. klasse og 1. klasse hadde klasserom. Siden vi ikke har klasserom lengre må vi bruke andre rom enn klasseromm­et og på grunn av det så får ingen på skolen ha gym i gymsalen lengre. Vi får heller ikke samlet hele skolen i aulaen ukentlig, som vi alltid gjorde før bygget ble stengt.

Musikktime­ne er heller ikke det samme lengre, siden vi ikke får brukt utstyr og instrument­er som til vanlig brukes i aulaen. I tillegg er det mye vi ikke får gjort i fagene vi til vanlig har på klasseromm­et på grunn av mangel på utstyr, plass og teknologi i gymsalen.

Vi mener at det å ha klasserom i gymsalen er veldig irriterend­e fordi vi har ikke vinduer, folk går inn og ut hele tiden og det blir mye bråk. Vi får ikke ha skikkelig gym eller musikk. Vi må flytte en del på oss og vi er 44 elever i samme rom. Det er også mye lengre vei til naermeste toalett.

Vi har snakket med en i 1. klasse, 4. klasse og en laerer. De synes det er blitt vanskelige­re å laere, og elevene vil ha klasseromm­ene tilbake. Det blir mye bråk når alle beveger seg rundt og har lite plass. De synes det er lite med et toalett til to skoleklass­er. I musikk-aulaen er det lite lys og mye lyd. Flere vil ikke lenger gå på skolen på grunn av dette. Vårt største ønske er at vi får klasseromm­et tilbake. Vi håper Stavanger kommune snart får fikset alle problemene med luften i bygget som er stengt. Vi trodde bare vi skulle vaere et par uker i gymsalen, men nå har det gått to måneder. Og når vi først får klasseromm­et tilbake, håper vi at vi slipper å flytte ut igjen for femte gang dette skoleåret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway