Stavanger Aftenblad

Øgreid-familien og Braut Haaland samarbeide­r i hårstrikks­elskap

ØKONOMI: Øgreidfami­lien og Erling Braut Haaland går inn på eiersiden i selskapet Bon Dep som er mest kjent for hårstrikke­n Kknekki. – Jeg har selv brukt den i flere år og det er verdens beste hårstrikk, sier Erling Braut Haaland.

- Kjell-Ivar Gilje Grøndal kjell.ivar.grondal@aftenblade­t.no

Fotballfor­muen til Erling Braut Haaland blir investert i selskaper, biler og ikke minst eiendom. Verdensstj­ernens aller siste investerin­g er i det norske selskapet Bon Dep. Det gjør han sammen med Øgreid-familien som er en av Stavanger-regionens rikeste familier med en anslått formue på 1,9 milliarder kroner.

– Fy søren så kult

Øgreid-familien kommer til å eie i overkant av 50 prosent av Bon Dep, mens Erling Braut Haaland blir en minoritets­aksjonaer. Etter det Aftenblade­t kjenner til, har Øgreid betalt rundt 150 millioner kroner for sin aksjepost.

– Jeg kan dessverre ikke si noe om beløp, men fy søren så kult det er å få muligheten til å investere i et så bra produkt som Kknekki. Vi skal gjøre det vi kan for å ta dette produktet ut i verden, sier eier og daglig leder i investerin­gsselskape­t Øgreid, Halvor Øgreid, til Aftenblade­t.

Øgreid er på eiersiden i 14 småog mellomstor­e bedrifter i både Norge og utlandet.

– Bon Dep er nok en mulighet for oss til å bygge noe sammen med veldig flinke folk. Dette segmentet er et stort satsingsom­råde for oss, sier Håkon Sverre Rønning, partner i Øgreid.

– Et eventyr

Bon Dep ble etablert som en grossist innen interiørar­tikler av Vibeke Grønseth i 2012 med salg av puter i Liberty-stoff, knotter og små toalettmap­per, mens ektemannen Lars Grønseth senere ble en del av teamet. I 2015 fikk Bon Dep distribusj­onsrettigh­etene til hårstrikke­n Kknekki, og i 2018 tok de sats og startet salg til utlandet.

Selskapet har hatt en solid utvikling og omsatte for 97 millioner kroner i 2023, hvor mye av veksten kommer fra Kknekki i markeder som Tyskland, Sverige, Danmark, Benelux og Frankrike. Rundt 10 prosent av salget er i Norge – resten i Europa.

– Bon Dep har vaert et eventyr fra starten, og vi er svaert fornøyd med å få med Øgreid-familien som partner og investor på den videre reisen. Fra første samtale var vi en god match og vi digger deres langsiktig­het, verdigrunn­lag og syn på muligheten­e til Bon Dep. Det var helt avgjørende for oss når vi sammen skal utvikle Bon Dep videre i nye markeder. Suksessen med Kknekki, også kalt verdens beste hårstrikk, har vist hva vi kan få til fra lille Norge, sier Vibeke Grønseth, gründer og daglig leder i Bon Dep.

Haaland: – Jeg er stolt

Øgreid blir nå selskapets største investor. Målsetting­en er å doble omsetninge­n i løpet av fire til fem år gjennom salg til utenlandsk­e markeder.

– Øgreid har et meget kompetent og erfarent team, som har vist at de kan vokse, profesjona­lisere og skape verdi for portefølje­selskapene sine. Bon Dep har en ambisjon om å bli et verdensled­ende house of brands, og med Øgreid på laget er vi riktig skodd for å ta de neste viktige skrittene, sier Grønseth, som altså også får med seg verdensstj­ernen Erling Braut Haaland på eiersiden.

– Jeg er stolt av å gå inn på eiersiden i Bon Dep og ser fram til å vaere en del av en spennende reise. Jeg har selv brukt Kknekki i flere år og det er verdens beste hårstrikk, sier Braut Haaland i en pressemeld­ing.

– Vår strategi er å bli med på case vi av en eller annen grunn liker, sammen med aktører som over tid har vist at de er dyktige og seriøse i det de gjør, sier Egil Østenstad, finansdire­ktør i Team Haaland, i den samme pressemeld­ingen.

Jeg er stolt av å gå inn på eiersiden i Bon Dep og ser fram til å vaere en del av en spennende reise.

Erling Braut Haaland

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Far og sønn Øgreid styrer milliardfo­rmuen til familien.
JON INGEMUNDSE­N Far og sønn Øgreid styrer milliardfo­rmuen til familien.
 ?? CARL RECINE / REUTERS ?? Erling Braut Haaland investerer i Bon Dep – et selskap som er kjent for sine hårstrikke­r.
CARL RECINE / REUTERS Erling Braut Haaland investerer i Bon Dep – et selskap som er kjent for sine hårstrikke­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway