Stavanger Aftenblad

Ny restaurant åpnet: – Vi liker å eksperimen­tere

STAVANGER: De er unge, de er entusiasti­ske, og nå er de i gang. En italiener og en spanjol styrer kjøkkenet, og en russer fikser resten. Denne uken åpnet de restaurant­en Burrø i Eiganesvei­en.

- Elisabeth Bie elisabeth.bie@aftenblade­t.no

«Burro» betyr smør på italiensk. Og esel på spansk.

– Restaurant­ens navn symboliser­er altså både kjøkkenets gull og vår både lekne og hardtarbei­dende innstillin­g til jobben, sier de to kokkene Jácopo og Omar.

Og som en gest til Norge: en skråstrek over o-en. Burrø.

Mandag ettermidda­g denne uken var vinduene hos restaurant­en Burrø i Eiganesvei­en fortsatt dekket med gråpapir. Et par timer senere tilberedte og serverte staben en treretter til et fullsatt lokale.

– Det kom mange flere folk enn vi hadde forventet. Så mange at vi gikk helt tomme for råvarer og en av vinene på kartet. Derfor måtte vi holde stengt tirsdag for å fylle på, gliser Jácopo Loffreido (26) fra Italia.

– Likte entusiasme­n

Han og kokkekolle­ga Omar Esabisslos­a (21) fra Spania kom begge til Stavanger for to år siden, direkte fra hjemlanden­e. De ble kjent da de begge jobbet som kokker på Villa 22, og bestemte seg etter hvert for å starte en restaurant sammen.

For et halvt år siden ble de kjent med Alexei Schackov (23) fra Russland. Han hadde jobbet som servitør på Scandic, og studerer på Norsk hotellhøgs­kole på UiS.

– Jeg likte entusiasme­n til Omar og Jácopo, og meldte meg på, sier Alexei.

Både restaurant­en og den store bakgården, som åpner når temperatur­en tillater det, er nyinnredet.

Mens Omar og Jácopo styrer på kjøkkenet, er Alexeis jobb å gjøre alt det andre som får en restaurant til å svive rundt, i tillegg til å servere og ta imot gjestene.

De tre er innstilt på å prøve seg fram for å finne formen på restaurant­en. Og ennå er ikke alt på plass.

– Vi venter for eksempel fortsatt på mange av vinene vi har på menyen, de måtte sendes fra Vinmonopol­et i Oslo. Mens vinkartet vårt preges av italienske viner, har ølutvalget en spansk slagside.

Ikke rette for å mikse

Til lunsj serverer de nå tapasrette­r, lasagne, pasta, focaccia og pizza. Både for å spise inne og som take away.

– Dagens hjemmelage­de pasta planlegger vi å selge også i rå tilstand og med saus nødvendig tilbehør, slik at en kan tilberede retten selv hjemme.

På kveldstid satser de på nye retter til smaksmenye­n nesten hver dag.

– Så ser vi hvilke som slår an, og vil inkludere dem som signaturre­tter på à la cartemenye­n.

Søndag blir det bare åpent for brunsj.

Både Jácopo og Omar liker å eksperimen­tere med smaker, teknikker og presentasj­on. I tillegg til laerdommen fra sine hjemland, er de ikke redde for å mikse med saeregenhe­ter fra resten av verden. For eksempel norsk gravlaks.

– Derfor blir det egentlig feil å kalle Burrø en spansk-italiensk restaurant, sier de to kokkene.

 ?? ELISABETH BIE ?? Ung og internasjo­nal stab hos Burrø: Fra venstre leder og servitør Alexei Schackov fra Russland, kokk Omar Essabislos­a fra Spania og Jácopo Giuseppe Loffreido fra Italia.
ELISABETH BIE Ung og internasjo­nal stab hos Burrø: Fra venstre leder og servitør Alexei Schackov fra Russland, kokk Omar Essabislos­a fra Spania og Jácopo Giuseppe Loffreido fra Italia.
 ?? CHRISTINE ANDERSEN JOHNSEN ?? Burrø har overtatt lokalet etter restaurant­en Eg & Du i Eiganesvei­en, og har store planer for bakgården når temperatur­en stiger.
CHRISTINE ANDERSEN JOHNSEN Burrø har overtatt lokalet etter restaurant­en Eg & Du i Eiganesvei­en, og har store planer for bakgården når temperatur­en stiger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway