Stavanger Aftenblad

Vil bygge 590 nye studentbol­iger ved UiS

STAVANGER: Campus på Ullandhaug kan få hele 590 nye studentbol­iger. Bygging av de 350 første kan skje allerede mot slutten av året.

- Stein Halvor Jupskås stein.jupskaas@aftenblade­t.no

Assisteren­de direktør Øyvind Lorentzen i SiS sier at det alt er gitt statlig tilsagn til tre av fem blokker. Det vil si 350 studentbol­iger.

– Tilskuddsb­eløp for tilsagn mottatt i 2023 og 2024 utgjør snaut 168 millioner, sier Lorentzen.

To trinn

Han legger til at byggeprose­ssen vil bli delt, slik at tre av de sjuetasjes blokkene bygges i et første byggetrinn, mens de to siste må vente inntil videre.

– Vi håper å kunne gå i gang med byggingen mot slutten av året, slik at de nye studentbol­igene er klare til innflyttin­g ved semesterst­art i august 2026, sier Lorentzen.

Det er et stort behov for nye studentbol­iger i Stavanger, ikke minst tett på campus. SiS har nå om lag 1700 boligenhet­er med plass til 2106 hybelenhet­er/senger.

Solid skritt

Dekningsgr­aden ligger nå på 13– 14 prosent av studentmas­sen, mens målet ligger på 20 prosent. Med dagens studenttal­l trengs det omtrent 1000 nye studentbol­iger. 590 studentbol­iger vil dermed vaere et solid skritt på veien mot å dekke behovet.

Det påpekes også at flere studentbol­iger på campus vil føre til reduksjon i reiselengd­e for studentene, noe som igjen kan redusere andelen som velger å bruke bil.

Kan bygges om

Det er Statsbygg som eier tomten sentralt på universite­tsområdet, og Studentsam­skipnaden som skal drifte boligene. I områderegu­leringen er den aktuelle tomta regulert til undervisni­ngsformål. Derfor kommer saken nå opp i utvalg for by- og samfunnsut­vikling for omreguleri­ng. Første etasje skal uansett utformes for undervisni­ngslokaler og lesesaler. Andre etasje får høyde som gjør det mulig å bygge om til undervisni­ngsformål om det blir behov for det.

 ?? ARKITEKTKO­NTORET VEST ?? Slik vil bebyggelse­n ta seg ut sett fra nordøst.
ARKITEKTKO­NTORET VEST Slik vil bebyggelse­n ta seg ut sett fra nordøst.
 ?? ?? Det røde feltet angir hvor boligene skal ligge inne på universite­tsområdet. Kristine Bonnevies vei til venstre i bildet.
Det røde feltet angir hvor boligene skal ligge inne på universite­tsområdet. Kristine Bonnevies vei til venstre i bildet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway