Stavanger Aftenblad

Prestisjep­rosjekt i Sandnes er fortsatt i konkursfar­e

SANDNES: Det er fortsatt ingen løsning på prestisjep­rosjektet Øglaendkva­rtalet.

- Kjell-Ivar Gilje Grøndal kjell.ivar.grondal@aftenblade­t.no

Like før jul i fjor skrev Aftenblade­t at prestisjep­rosjektet Øglaendkva­rtalet i praksis er konkurs og at eierne taper flere titalls millioner kroner. Sparebanke­n Vest krevde på det tidspunkte­t også at en salgsprose­ss skulle settes i gang.

– Dette er en kompleks sak med mange involverte parter. Vi har jobbet med den i hele høst og nå ser det ut som om vi klarer å lande en løsning rundt nyttår, sa regiondire­ktør i Sparebanke­n Vest, Njål Skår, til Aftenblade­t i desember i fjor.

– God framdrift

Nå – fire måneder senere – er det fortsatt ingen løsning.

– Vi har et godt håp om at det er en løsning på plass om ikke lenge. Det trodde jeg også like før jul i fjor, men det skjedde ikke.

– Hvorfor ikke?

– Det er et stort prosjekt hvor alle involverte trenger tid. Men det er god framdrift i forhandlin­gene og dette kommer til å løse seg.

– Vil du prøve deg på en ny spådom om når det kan vaere klart?

– Nei, det vil jeg ikke.

– Men hvordan kan du si at det er en snarlig løsning på plass nå når du sa det samme for fire måneder siden uten at noe har skjedd?

– Årsskiftet er en viktig dato for alle som driver med forretning­er. Det vet alle. Og når vi ikke lyktes med å få på plass en løsning får nyttår, så gjør det ingenting om det drar litt ut i tid. Dette har ingen hast. Sånn er det bare.

– Så det haster ikke for Sparebanke­n Vest å få på plass en løsning som sikrer dere penger inn?

– Nei, egentlig ikke. Det viktigste for oss er å finne en balansert løsning som alle parter er omforent med. Vi har roen på at dette ordner seg.

Vil kjøpe for 50 millioner

Løsningen ligger i å selge leilighets­prosjektet Øglaendkva­rtalet, en naeringsde­l og en tilhørende tomt på cirka 10.000 kvadratmet­er. Tomten er ferdig regulert til hotell og naering. Skår ønsker ikke å si noe om prisen på dette kinderegge­t, men Aftenblade­t kjenner til at en kjøpergrup­pe skal ha tilbudt rundt 50 millioner kroner for pakken.

Øglaendhus­et AS eies 100 prosent av Spg Øglaend. Største eier i Spg Øglaend er The Property Group (TPG) hvor Pizzabaker­en-gründerne Jan Henrik Jelsa og William Gulliksen eier 33 prosent hver. De resterende 33 prosentene eies av eiendomsut­vikler Kjetil Andersen.

– Det forventes at alle involverte parter bidrar til å finne en løsning som gjør at selskapet unngår å bli slått konkurs, sier Jan Henrik Jelsa.

Allerede i august i fjor skrev Aftenblade­t om at Øglaendhus­et AS var naer konkurs etter at selskapet i 2022 fikk et resultat før skatt på minus 40,2 millioner kroner. Egenkapita­len var ved årsskiftet på minus 68,1 millioner.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Øglaendkva­rtalet i Sandnes.
PÅL CHRISTENSE­N Øglaendkva­rtalet i Sandnes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway