Stavanger Aftenblad

Det er pasientene Helse Vest har tatt pengene fra!

- Tilde Broch Østborg Overlege, SUS

KONTORLEIE: Å velge byens dyreste kontorloka­ler viser at Helse Vest setter luksus foran pasientbeh­andling. Ved SUS arbeider mange i kontor små som kott. Det kan bli en pedagogisk krevende øvelse for Helse Vest å be SUS spare mer etter dette.

Karlsen og Aae skriver på vegne av Helse Vest en kronikk hvor de argumenter­er for valget av kontorloka­lene i K8, byens dyreste kontorloka­ler, for sine åtti administra­tivt ansatte.

Innledning­svis skriver de at det har «handlet om økonomi, men også om betre samarbeid, effektivit­et og baerekraft». Når en leier i byens dyreste naeringslo­kaler kan det umulig ha handlet om økonomi. Det faller på sin egen urimelighe­t. Å videreføre en svaert høy kostnad for leie, mens sykehusene barberer budsjetten­e og tilbudene til pasientene, er umulig å forsvare.

Normal standard er luksus for oss

Helse Vest vil over de neste 15 årene ha en merkostnad på leie på opp mot 90 millioner kroner, sammenlikn­et med å ha kontorloka­ler av en normal standard. Jeg tillater meg å bemerke at en normal standard er langt bedre enn de ansatte på Stavanger universite­tssjukehus utfører sine arbeidsopp­gaver i.

Som Aftenblade­t har dokumenter­t sliter Radiologis­k avdeling ved SUS med å få gjort undersøkel­ser for å se om kreftpasie­ntenes behandling faktisk virker. Fra Kvinneklin­ikken er vi kjent med at patologisk avdeling ved SUS sliter med å få ut prøvesvar ved kreftmista­nke i tide på grunn av bemannings­situasjone­n. Psykisk helsevern barn, unge og rusavhengi­ge (PH BURA), måtte I 2023 kutte budsjettet med 25 millioner kroner, med alvorlige konsekvens­er for tilbudet for barn og unge. Dette er bare et lite utvalg eksempler.

Videre skriver Karlsen og Aae: «At Helse Vest no har fått gode lokale, betyr ikkje at vi trur vi er viktigere enn andre». Men handlinger taler høyere enn ord: Økonomiske disposisjo­ner som denne,

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway