Varden

Norges eldste runder 110 år i fin form

Hun er fortsatt frisk og sunn og har blodtrykk som en ungdom til tross for at hun runer 110 år.

- VINJE

Åsne T. Hustveit i Vinje fyller 110 år 2. desember, og hun er av de pasientene på helseheime­n i Åmot som bruker minst medisiner. Hun er klar i hodet, og kommer stadig med spøkefulle, velmente og godt plasserte bemerkning­er, akkurat som før.

Tilsynsleg­e Kåre Øygarden mener Åsne er et fullgodt bevis for at selv eldre mennesker ikke har vondt av å arbeide en del. For arbeidet har Åsne gjort hele livet, til hun var godt over de 100. Så sent som for seks år siden, i en alder av 104 år, skar hun selv opp vintervede­n sin. Det er bare 3 1/2 år siden hun flyttet til helseheime­n.

Ja, kjære leser, har du tenkt på at Åsne er født så tidlig som i 1879? Hun var altså en ung pike på 21 år allerede ved hundreårss­kiftet. Ikke lenge etterpå giftet hun seg, og fikk etter hvert tre døtre og to sønner.

 ??  ?? JUBILANT: Snart 110 år gamle Åsne T. Hustveit ønskes til lykke av tilsynsleg­e Kåre Øygarden og hjelpeplei­er Sigrid Sandok.
JUBILANT: Snart 110 år gamle Åsne T. Hustveit ønskes til lykke av tilsynsleg­e Kåre Øygarden og hjelpeplei­er Sigrid Sandok.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway