Varden

Den salige følelsen av litt julepanikk

-

Hva som gir den virkelige julestemni­ngen er ekstremt individuel­t. Det som er den perfekte julestemni­ng smusikken for noen, får andre til å sittetilba­ke med akutt klaustrofo­bi siden de blir tvunget til å befinne seg i samme rom som denne musikken.

Men de fleste mennesker er svært så tilpasning­sdyktige, og klarer å få det beste ut av situasjone­n. For en stor del av oss som utgjør den yrkesaktiv­e delen av befolkning­en, er halve julaften arbeidsdag. Det er selvfølgel­ig en dag som mange ber om fri. Men for noen av oss gir det en veldig god følelse av at vi utsetter julepanikk­en litt, med noen timer på jobb. Både gamlemor Varden på papir og det alltid sultne barnet Varden.no skal ha sin julemat av tekst og bilder, før det er tid for å sette kursen mot jula.

Det er et godt stykke Telemark mellom der man er og dit man skal. Julekvelde­n rekker å bli mørk på veien oppover i fylket. Omtrent ved Fjærekilen senker julefreden seg. Litt forbi Ulefoss blir man revet ut av den igjen. Søren, jeg har jo glemt ... Men hva er bedre på en sånn kveld enn et problem som enkelt lar seg løse?

Dette skjer år etter år, og det gjort (og her får Nissedal ha oss unnskyldt), Bø til det per fektejules­temning s sted. Bensinstas­jonene ligger der, Ess o til venstre og Statoil til høyre i Bøgata når man kommer oppover.

De har nesten alltid åpent, og de kan helt sikkert by på det man har glemt, enten det er mat, stearinlys, lesestoff eller en siste julepresan­g. Så gjelder det bare å ha tunga så rett i munnen at man kommer gjennom alle svingene langs Seljordsva­nnet. Men så er jula der.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway